Άλμα της Allianz 46% στο δεύτερο τρίμηνο με τα λειτουργικά κέρδη να φθάνουν τα 3,3 δις ευρώ

Αύξηση 46% στα κέρδη σημαντικά μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πέτυχε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η Allianz. Ταυτόχρονα, έχοντας ως σταθερό πλαίσιο τα ισχυρά της αποτελέσματα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους, καθώς και τα τρία επιχειρησιακά τμήματα του ομίλου έδειξαν υγιή ανάπτυξη.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της Allianz ανήλθαν σε 2,225 δις ευρώ από τα 1,528 δις ευρώ στο ίδιο διάστημα πέρυσι, την ώρα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών έδινε ως πιθανότερο τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 2,055 δις ευρώ. Η εταιρία δηλαδή πέτυχε κέρδη σχεδόν 10% πάνω από τις εκτιμήσεις.

Σε αυτό το κλίμα, με αισιοδοξία για τις προοπτικές του έτους, η Allianz ανέφερε ότι στο σύνολο της χρήσης αναμένει τα λειτουργικά της κέρδη να κινηθούν προς των άνω άκρο των εκτιμήσεων από 11 έως 13 δις ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, σε ακόμα μία ένδειξη επιστροφής σε κανονικούς ρυθμούς, ο ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επαναγοράσει μετοχές του αξίας έως και 750 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2021, ενώ πέρυσι είχε ακυρώσει την αντίστοιχη κίνηση λόγω πανδημίας.

«Η Allianz είχε ένα πολύ καλό εξάμηνο και πέτυχε διψήφια αύξηση των λειτουργικών κερδών. Η παραγωγή μας και οι λύσεις που προσφέρουμε είχαν διατηρήσιμη ζήτηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Allianz, Oliver Bate. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων οι οποίες σημαδεύτηκαν από σοβαρές φυσικές καταστροφές, αισθάνθηκα υπερήφανος καθώς παρακολουθούσα την αλληλεγγύη και την εξαιρετική ενεργή συνδρομή όλων των εκπροσώπων της Allianz».

Μερικά από τα μεγέθη που ανακοίνωσε ο όμιλος:

*Συνολική αύξηση εσόδων δευτέρου τριμήνου 10,9%

*Λειτουργικά κέρδη δευτέρου τριμήνου που έφθασαν τα 3,3 δις ευρώ

*Καθαρό μέρισμα τριμήνου 2,2 δις ευρώ στους μετόχους αυξημένο κατά 45,7%

*Η εικόνα των λειτουργικών κερδών εκτιμάται ότι θα είναι στο άνω εύρος των εκτιμήσεων δηλαδή ένα δις ευρώ πάνω ή κάτω από το στόχο των 12 δις ευρώ.

*Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 62,3% σε 11,47 ευρώ στο εξάμηνο.

*Ο λόγος κεφαλαιοποίησης Solvency II ήταν στο 206% στο τέλος δευτέρου τριμήνου, συγκρινόμενος με το 210% του πρώτου τριμήνου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*