Θωρακισμένοι με εξουδερωτικά αντισώματα για ένα χρόνο οι εμβολιασμένοι

Τα εξουδερωτικά αντισώματα που αναπτύσσουν οι εμβολιασμένοι έχουν διάρκεια τουλάχιστον ένα έτος, όπως εκτιμούν Έλληνες ερευνητές. Τα στοιχεία προέκυψαν από την προοπτική μελέτη της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του ΕΚΠΑ, η ανοσολογική απόκριση από τον εμβολιασμό έναντι του SARS-COV-2 διατηρείται τουλάχιστον για τρεις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfeizer/BioNTech. Οι ερευνητές κατέγραψαν την ανοσολογική απόκριση στον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2.

Στόχος της NCT04743388 που  διεξάγεται στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» είναι η εκτίμηση της κινητικής των αντισωμάτων έναντι του RBD της πρωτεΐνης Spike (SRBD) και των εξουδετερωτικών αντισωμάτων (NAbs) έναντι του ιού SARS-CoV-2. Ο πληθυσμός της έρευνας αποτελείται από υγειονομικούς, ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, και ασθενείς με νεοπλασματικές παθήσεις, οι οποίοι έλαβαν το εμβόλιο mRNA BNT162b2 (ComirnatyTMτων Pfeizer/BioNTech.

Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα αφορούν στους υγειονομικούς και εργαζόμενους του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» τρεις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό και δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο διεθνές Eλβετικό περιοδικό Cells.  Τα στοιχεία συνοψίζουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ Ευάγγελος Τέρπος, Ιωάννης Τρουγκάκος και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*