INTERAMERICAN: Το “bewell” αγκαλιάζει πλέον την Υγεία και τη Ζωή των ανθρώπων

Γράφουν οι Σπύρος Σιμωτάς, Marketing Consultant και Στάθης Απορέλλης, Business and Product Developer

Η υγεία μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά μας να εργαστούμε και να παράγουμε εισόδημα. Ένα σοβαρό περιστατικό υγείας, είτε από ασθένεια, είτε από ατύχημα, που μας αφήνει μόνιμα ανίκανους για εργασία, θέτει σε κίνδυνο όλα τα μελλοντικά μας εισοδήματα από προσωπική απασχόληση, είτε ως μισθωτοί είτε ως αυτοαπασχολούμενοι. Η ασφάλιση της Ζωής και του Εισοδήματος δίνει λύσεις στις παραπάνω επιπτώσεις αλλά και επιπλέον οφέλη. Μέσα από την ασφάλιση μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει:

Τα τρέχοντα και μελλοντικά ατομικά και οικογενειακά έξοδα

Τις δανειακές και χρεωστικές υποχρεώσεις

Τις φαρμακευτικές δαπάνες και τα έξοδα θεραπείας, είτε από ένα ατύχημα ή μια ασθένεια

Συνδυάζοντας τα οφέλη της ασφάλισης Ζωής και Εισοδήματος, με τις παροχές της ασφάλειας Υγείας και ορισμένα κρατικά επιδόματα, κάθε άνθρωπος μπορεί να φροντίσει ολιστικά την υγεία του και το μέλλον για τον ίδιο και την οικογένειάς του, απέναντι σε κάθε απρόοπτο της ζωής.

Η ασφάλεια Ζωής και Εισοδήματος εξασφαλίζει ότι ο καθένας θα μπορεί να διατηρήσει την οικονομική θέση και το βιοτικό επίπεδο του ίδιου και τις οικογένειάς του. Για παράδειγμα, τα έξοδα για τη θεραπεία από ένα σοβαρό περιστατικό δεν θα αναγκάσουν την οικογένεια να ξοδέψει τις οικονομίες της, σε βάρος ενδεχομένως των σπουδών των παιδιών ή μίας μελλοντικής επένδυσης.

Παραδείγματα χρήσης

Στην INTERAMERICAN, την τελευταία τριετία, κάθε χρόνο καταβάλλουμε περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ για περιπτώσεις ανικανότητας.

Παρακάτω, θα δείτε 3 πραγματικά περιστατικά που αποζημιώθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε:

Άνδρας 45 ετών, επιχειρηματίας, ασφαλισμένος με Επαγγελματική Ικανότητα από Ατύχημα και Ασφάλιση Ζωής από Ατύχημα, αποζημιώθηκε για την ανικανότητα εργασίας κατά 100.000 € και οι δικαιούχοι του έλαβαν κεφάλαιο 200.000 €

Άνδρας 58 ετών, πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού, ασφαλισμένος με Επαγγελματική Ικανότητα από Ασθένεια και Μόνιμη και Ολική Ανικανότητα Εφάπαξ Κεφαλαίου έλαβε συνολική αποζημίωση 151.200 €

Άνδρας 44 ετών, μηχανικός αυτοκινήτου, ασφαλισμένος με Ασφάλιση Ζωής από Ατύχημα, οι ορισμένοι δικαιούχοι έλαβαν κεφάλαιο 75.000 €

Η ασφάλεια Ζωής είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Συνδυάζοντας τις κατάλληλες καλύψεις με την ασφάλεια υγείας “bewell” έχετε πολλά να κερδίσετε. Μιλήστε με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο για να μάθετε περισσότερα.

Η ασφάλεια Ζωής και Εισοδήματος, πιο επίκαιρη από ποτέ

Ο κίνδυνος ανικανότητας για εργασία είναι ουσιαστικός. Σκεφθείτε μόνο ότι την δεκαετία 2009-2018, είχαμε στη χώρα μας 50.458 εργατικά ατυχήματα με το 83% να αφορά ηλικίες 25 έως 54 ετών. Το ίδιο διάστημα, είχαμε 124.210 οδικά τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων προέκυψαν 11.949 βαριά τραυματισμένοι άνθρωποι. Tέλος, σύμφωνα με το Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου & Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» τον Ιανουάριο του 2021 καταβλήθηκαν συνολικά 583.355 συντάξεις αναπηρίας και θανάτου. Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν πηγή προβληματισμού, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε ένα πληθυσμό λιγότερο των 11 εκ. ατόμων!

Οι νεότεροι σε ηλικία με πολλά χρόνια εργασίας μπροστά τους διακινδυνεύουν την απόλυτη «οικονομική καταστροφή» που μπορεί να διαρκέσει πολλές δεκαετίες σε περίπτωση μόνιμης ανικανότητας για εργασία, δεδομένου ότι η μέση σύνταξη αναπηρίας είναι σήμερα μόλις 600€ το μήνα. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι μιας μεγαλύτερης ηλικίας με υψηλότερα εισοδήματα αντιμετωπίζουν τη πιθανότητα μιας ριζικής μείωσης του βιοτικού επιπέδου, αφού η σύνταξη αναπηρίας αναπληρώνει ένα ελάχιστο μέρος των εισοδημάτων τους.

Η γέφυρα με την υγεία

Είναι μια σκληρή οικονομική πραγματικότητα, αλλά η ανικανότητα για εργασία ή και η απώλεια ζωής όχι μόνο δεν απαλλάσσει μία οικογένεια από τα έξοδα διαβίωσης και τις δανειακές υποχρεώσεις της αλλά πιθανώς να δημιουργήσει σημαντικά πρόσθετα έξοδα σε περίπτωση ανικανότητας για ιατρούς, νοσηλεία, φάρμακα και αυξημένη φροντίδα.

Οι καλύψεις Υγείας και Ζωής ήταν πάντα και παραμένουν ένας αλληλένδετος συνδυασμός εξασφάλισης της οικογένειας. Για το λόγο αυτό η Interamerican, σε πρώτη φάση, προχώρησε στην ένταξη 4 καλύψεων Ζωής και Εισοδήματος στην ασφάλιση υγείας “bewell”.

Aσφάλιση Επαγγελματικής Ικανότητας από Ατύχημα

Καλύπτει την απώλειά ζωής του ασφαλισμένου σε περίπτωση ατυχήματος και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ατυχημάτων, διπλασιάζει το ασφαλισμένο κεφάλαιο που παίρνουν οι δικαιούχοι.

Καλύπτει τα έξοδα θεραπείας με ένα επιπλέον ποσοστό του ασφαλισμένου κεφαλαίου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να καλύψει κανείς όλη ή μέρος της συμμετοχής του από το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας ή κάποιο ποσό που ενδεχομένως περισσεύει από το ασφαλισμένο κεφάλαιο στην υγεία.

Καλύπτει την επαγγελματική ανικανότητα που θα υποστεί μετά το ατύχημα, παρέχοντας εφάπαξ το ασφαλισμένο κεφάλαιο το οποίο μπορεί να τετραπλασιαστεί ανάλογα με την περίπτωση, για να συμπληρώσει ο ασφαλισμένος το εισόδημα που χάνει.

Aσφάλιση Επαγγελματικής Ικανότητας από Ασθένεια

Καλύπτει την απώλεια επαγγελματικής ικανότητας από ασθένεια και δίνει το ασφαλισμένο κεφάλαιο σε 6 δόσεις, η πρώτη 50% και οι άλλες 10% ανά δίμηνο, μετά από ένα εξάμηνο αναμονής για 17 σοβαρές ασθένειες*

Καλύπτει και έξοδα θεραπείας ως επιπλέον 10% επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου, απολογιστικά και πάλι με τη δυνατότητα μείωσης ή μηδενισμού της συμμετοχής από το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας.

**Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, Αντικατάσταση βαλβίδος καρδιάς ή αορτής, Αορτοστεφανιαία παράκαμψη (By pass), Χειρουργημένο ανεύρυσμα θωρακικής ή κοιλιακής αορτής, Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Βαρεία μυασθένεια, Κακοήθης νεοπλασία (Καρκίνος), Νεφρική ανεπάρκεια, Μεταμόσχευση οργάνων, Κίρρωση ήπατος, Νόσος Parkinson, Παράλυση, Ολική απώλεια όρασης και των δύο οφθαλμών, Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια με συνυπάρχουσα καρδιοπάθεια, Βαρεία απλαστική αναιμία, Ολική αρθροπλαστική αμφοτέρων των ισχίων ή γονάτων μη συγγενούς αιτιολογίας

Ασφάλιση Μόνιμης και Ολικής Ανικανότητας Εφάπαξ Κεφαλαίου

Μετά το πέρας 12 μηνών, ο ασφαλισμένος παίρνει εφάπαξ όλο το ασφαλισμένο κεφάλαιο για την απώλεια της επαγγελματικής ικανότητας, λόγω ατυχήματος ή ασθένειας.

Ασφάλισης Ζωής από Ατύχημα

Καλύπτει την απώλεια ζωής του ασφαλισμένου σε περίπτωση ατυχήματος. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν εφάπαξ το ασφαλισμένο κεφάλαιο.

Ένα πρόγραμμα ανοιχτό σε όλους

Ποιους μπορείτε να φροντίσετε με την ασφάλεια ζωής;

Αρχικά φροντίζεται τον εαυτό σας εξασφαλίζοντάς του ηρεμία και σιγουριά, στη συνέχεια μεριμνάτε για την απρόσκοπτη συνέχιση του βίου της οικογένειάς σας ή των αγαπημένων σας προσώπων, όπως των παιδιών σας, του/της συζύγου σας, του γονέα σας ή του συντρόφου σας, ανεξάρτητα από το φύλο του.

Πως θα ξέρετε αν χρειάζεστε καλύψεις Ζωής, μαζί με την ασφάλιση υγείας σας;

Κανείς δε θέλει να σκέφτεται ότι ένα πρόβλημα υγείας μπορεί να εξελιχθεί σε ανικανότητα για εργασία ή ακόμη και απώλεια ζωής. Στις καλές μέρες ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε και να εκτιμάτε σωστά, όλα όσα προσφέρετε σ’ εσάς και την οικογένειά σας.

Σκεφτείτε ότι η υγεία και το εισόδημά σας είναι τα 2 μεγαλύτερα περιουσιακά σας στοιχεία.

Όλα όσα προσφέρετε στην οικογένειά σας, από τη φροντίδα, τις μετακινήσεις και το διάβασμα των παιδιών, μέχρι απλές καθημερινές εργασίες όπως τα ψώνια, οι δουλειές του σπιτιού και η φροντίδα του κήπου, είναι υπηρεσίες που κοστίζουν, αν δεν είστε εσείς εκεί για να τις προσφέρετε στο σπιτικό σας.

Συνεπώς, η «οικονομική» σας συμβολή είναι πολύ μεγαλύτερη από το εισόδημά σας. Προσπαθήστε ενδεικτικά να την υπολογίσετε.

Υπολογίστε εάν τα χρήματα από κρατική σύνταξη χηρείας ή αναπηρίας επαρκούν και ποιο έλλειμα εισοδήματος πρέπει να καλύψετε.

Η ασφάλεια Ζωής είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Συνδυάζοντας τις κατάλληλες καλύψεις με την ασφάλεια υγείας “bewell” έχετε πολλά να κερδίσετε. Μιλήστε με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο για να μάθετε περισσότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*