Generali: Ισχυρά μεγέθη και αυξημένη κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι προσπάθειες του Ομίλου Generali προς την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του στρατηγικού σχεδίου «Generali 2021» μιας και στα μεγέθη για το α’ 6μηνο αποτυπώνεται η εξαιρετική κερδοφορία, με ισχυρή αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων. Ειδικότερα, αυξημένα κατά 5,5% ήταν τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για το πρώτο εξάμηνο του 2021, λαμβάνοντας ώθηση από τον κλάδο Ζωής (+5,8%) και τον κλάδο Ζημιών (+4,9%).

Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται ο Combined Ratio (89,7%), ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώνονται με σημαντική άνοδο στα 1,54 δισ. ευρώ το πρώτο 6μηνο έναντι 774 εκατ. ευρώ την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Ανοδικά κινείται και ο Δείκτης Φερεγγυότητας (Solvency Ratio) στο 231% από 224% στο τέλος του 2020.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και με αισιοδοξία για την επόμενη μέρα εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο CEO του Ομίλου, κ. Philippe Donnet. Όπως τονίζει:

«Τα εξαιρετικά σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε πλήρη πορεία για την επιτυχή υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων του τρέχοντος σχεδίου «Generali 2021», ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Η σημαντική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τους πρώτους έξι μήνες του έτους ενισχύει τη θέση της Generali ως ευρωπαϊκού ηγέτη, χάρη στη λειτουργική μας αριστεία, την επιτάχυνση της ψηφιακής μας καινοτομίας και την ποιότητα του δικτύου διανομής μας. Θα συνεχίσουμε να προχωρούμε δίνοντας περαιτέρω έμφαση στον φιλόδοξο στόχο μας να είμαστε Lifetime Partner των ασφαλισμένων, αξιοποιώντας τον ενθουσιασμό, το πάθος και την ενέργεια των 72.000 συναδέλφων και 165.000 συνεργατών μας παγκοσμίως και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το νέο επενδυτικό σχέδιο μας στις 15 Δεκεμβρίου».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το λειτουργικό αποτέλεσμα ανήλθε στα € 3 δις (+10,4%), χάρη στις θετικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής, Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και λοιπών τμημάτων. Η εξαιρετική συμβολή του κλάδου Περιουσίας & Ζημιών επιβεβαιώθηκε.

Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν σε €38 δις (+5,5%), σημειώνοντας αύξηση τόσο στον κλάδο Ζωής (+5,8%) όσο και στον κλάδο Περιουσίας & Ζημιών (+4,9%). Ισχυρές καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής που ανέρχονται στα €6,3 δις (-8,6%).

Το νέο επιχειρηματικό περιθώριο- New Business Margin χαρακτηρίζεται εξαιρετικό, στο 4,67%, μεταξύ των καλύτερων του κλάδου (3,94% 1H20). Ο δείκτης Combined Ratio ήταν σημαντικά σταθερός στο 89,7% (+0,2 π.μ.)

Ισχυρή αύξηση του καθαρού αποτελέσματος που ανήλθε σε € 1.540 εκατ. (€ 774 million 1H20)

Δείκτης Solvency Ratio εξαιρετικά σταθερός στο 231% (224% FY2020)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*