Το μέλλον είναι εδώ: Η ERGO τίμησε τους Συνεργάτες της στην ετήσια εορταστική εκδήλωση

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε η ERGO προς τιμήν των συνεργατών της και με κεντρικό μήνυμα “το μέλλον είναι εδώ” σηματοδότησε την αρχή μια νέας εποχής για την εταιρεία. Η φετινή εκδήλωση είχε μία ιδιαίτερη χροιά καθώς πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, διατηρώντας όμως τον στόχο της να επιβραβεύσει τους Συνεργάτες της, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την εταιρεία.

Όπως είχε γράψει το IW: Βραβεία και νέες δράσεις υποστήριξης για τους Συνεργάτες της ERGO Ασφαλιστικής

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έμελλε να δώσει η παρθενική εμφάνιση στον ετήσιο αυτό θεσμό της εταιρείας του Διευθύνοντος Συμβούλου της ERGO κ. Νίκου Αντιμησάρη, την ίδια στιγμή που το πλήρωμα του χρόνου για τη συνταξιοδότησή του έφτασε για τον κ. Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου, μέλος του Δ.Σ και σύμβουλο διοίκησης της εταιρείας, μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 34 χρόνων κοντά της, πάντοτε σε ανώτατες θέσεις ευθύνης.

Ο κ. Αντιμησάρης, στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στους συνεργάτες και τους εργαζομένους, αναφέρθηκε στην μετά χαράς απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση να επιστρέψει στην Ελλάδα αφού πιστεύει στη χώρα και τις δυνατότητές της, καθώς επίσης στην ασφαλιστική αγορά και ακόμη περισσότερο στην ίδια την εταιρεία, στο ανθρώπινο δυναμικό της και στους συνεργάτες της.

Κατά την ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος μοιράστηκε με το κοινό τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που διαφαίνονται στον κλάδο, διαβλέποντας ότι, παρά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί λόγω της πανδημίας, θα ακολουθήσουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης επηρεάζοντας εξ αυτού ακριβώς του λόγου θετικά τον ασφαλιστικό κλάδο, με ριζικές αλλαγές. Υπογράμμισε δε την αναγκαιότητα της ψηφιοποίησης, που αποτελεί πλέον κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης των επιχειρήσεων λόγω της αλλαγής στις συνήθειες των καταναλωτών. Στον αντίποδα ωστόσο των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως περαιτέρω σημείωσε, παραμένει η υψηλή σημασία του συμβουλευτικού ρόλου του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και της προσωπικής επαφής του με τους ασφαλισμένους.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι κύριος άξονας της στρατηγικής της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια παραμένει η βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη έχοντας ως όραμα για το μέλλον “η ERGO να γίνει η πρώτη επιλογή για ασφαλισμένους και συνεργάτες”, επισημαίνοντας ότι το επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα θα επιτευχθεί μόνο με τη συλλογική εργασία και την υποστήριξη των διαμεσολαβητών.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Αντιμησάρης ευχαρίστησε όλους τους τελευταίους για την καθοριστική συμβολή τους στη μέχρι τώρα επιτυχία της εταιρείας και τους διαβεβαίωσε ότι το βασικό χαρακτηριστικό της ERGO, η εγγύτητα και το ανθρώπινο πρόσωπο προς τους συνεργάτες της, οι σχέσεις εμπιστοσύνης και όλα τα χαρακτηριστικά που τη διέκριναν μέχρι σήμερα,  θα συνεχίσουν να είναι κύριο συστατικό της κουλτούρας της και της στρατηγικής της και στο μέλλον.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Στάθης Τσαούσης, Διευθυντής Τομέα Πωλήσεων της ERGO, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στη δύσκολη χρονιά του 2020 αναφέροντας τις ενέργειες στις οποίες προέβη η εταιρεία προκειμένου να στηρίξει συνεργάτες, ασφαλισμένους και εργαζόμενους, “ενέργειες που  επιβεβαίωσαν ότι η ERGO ήταν και παραμένει ένας ζωντανός οργανισμός με γρήγορα αντανακλαστικά, ετοιμότητα και οργάνωση», όπως επισήμανε. Μέσα από ένα video γραφημάτων παρουσιάστηκαν τα οικονομικά και παραγωγικά αποτελέσματα του 2020, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία κατέγραψε 3,5% αύξηση της παραγωγής και 244 εκατομμύρια ευρώ συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, ενώ οι πληρωθείσες αποζημιώσεις ανήλθαν στα 95,80 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κος Τσαούσης τόνισε την αναγκαιότητα της ασφάλισης σήμερα περισσότερο από ποτέ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «η ERGO, διαθέτοντας την τεχνογνωσία, τα προϊόντα και την απαιτούμενη υποστήριξη, συνεχίζει να είναι ισχυρή, ακλόνητη και αποφασισμένη να συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά καθώς και να επενδύει στο μέλλον μέσα από το ανθρώπινο κεφάλαιό της. Γιατί η οικογένεια της ERGO παραμένει μεγάλη, ευαίσθητη, ανθρώπινη και δυναμική, με ένα κοινό όραμα: Να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι και γιατί όχι οι πιο καλοί.».

Στη συνέχεια, σε αναγνώριση των αποτελεσμάτων τους για τη χρονιά που πέρασε, η ERGO βράβευσε συνολικά 67 συνεργάτες που διακρίθηκαν για την επίτευξη ποιοτικών και παραγωγικών στόχων τους, επιφυλάσσοντάς τους μία έκπληξη αναφορικά με το επόμενο ταξίδι επιβράβευσης, τον νέο Διαγωνισμό Πωλήσεων. Οι συνεργάτες είχαν τη δυνατότητα μέσα από τη διαδικασία ζωντανής ψηφοφορίας να επιλέξουν οι ίδιοι, ανάμεσα σε τρεις εξαιρετικά ενδιαφέροντες, τον προορισμό του ταξιδιού.

Η εκδήλωση έκλεισε σε έντονα συγκινησιακό κλίμα με τον αποχαιρετισμό του κου Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου και το αφιέρωμα που συνάδελφοι και συνεργάτες είχαν ετοιμάσει προς τιμήν του μέσα από δύο διαφορετικά videos, που αναφέρονταν και στην τόσο σημαντική πορεία του στην εταιρεία αλλά και σε μερικές όμορφες αναμνήσεις από την επαγγελματική του διαδρομή, που ασφαλώς θα τον ακολουθούν.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στιγμή της βράβευσης του Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου από τον CEO της εταιρείας κ. Νίκο Αντιμησάρη, ο οποίος, αφού τον ευχαρίστησε για την πολυετή όσο και ουσιώδη προσφορά του στην ERGO μέσα από το εξαιρετικό έργο του, τον συνεχάρη για την αγάπη και τη σπάνια αφοσίωσή του στην εταιρεία, το εξαιρετικό του ήθος και τον επαγγελματισμό του.

Ο κ. Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου στην ομιλία του δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του και ευχαρίστησε από βάθους καρδιάς όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε αυτά τα χρόνια, «συνοδοιπόρους μιας ενδιαφέρουσας και ιδιαίτερα όμορφης διαδρομής», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Θοδωρή Κοκκάλα, για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που του έδειξε καθ’ όλο το διάστημα που συμπορεύτηκαν, αλλά και τον κ. Νίκο Αντιμησάρη, γιατί στο σύντομο διάστημα της συνεργασίας τους αναγνώρισε έμπρακτα την προσφορά του στην εταιρεία. Έκλεισε δε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του λέγοντας ότι οι σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχουν δομηθεί στην ERGO είναι η πραγματική δύναμή της και το στοιχείο εκείνο που τη διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, ο CEO της ERGO κ. Νίκος Αντιμησάρης, παρέθεσε αποχαιρετιστήριο δείπνο προς τιμή του κ. Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου, παρουσία των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρείας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*