Ασφάλιση υγείας: Πώς θα επιλέξουμε το πρόγραμμα που μας ταιριάζει;

Η πανδημία που βιώνουμε εδώ και έναν χρόνο έκανε πολλούς από εμάς να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητές μας και να εστιάσουμε σε νέες ανάγκες. Μία από αυτές αφορά την επιλογή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας για την προστασία της οικογένειάς μας, ως απαραίτητο συμπλήρωμα στις παροχές της δημόσιας ασφάλισης.

της Θάλειας Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

Είναι αλήθεια ότι, ειδικά σε περιόδους κατά τις οποίες οι δημόσιες δομές υγείας αντιμετωπίζουν αυξημένο φόρτο –όπως συμβαίνει εδώ κι έναν χρόνο–, η ύπαρξη ενός ιδιωτικού προγράμματος υγείας μπορεί να μας εξασφαλίσει άμεση πρόσβαση στη φροντίδα που χρειαζόμαστε.

Ωστόσο, η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι χρήσιμη μόνο σε περιόδους κρίσης. Είναι, αντίθετα, μια επιλογή που μας εξασφαλίζει πως ό,τι κι αν συμβεί θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς το κόστος να αποτελεί πρόβλημα.

Στην αγορά υπάρχουν σήμερα λύσεις που μπορούν να παρέχουν κάλυψη σε κάθε βαθμίδα περίθαλψης. Πώς μπορούμε όμως να επιλέξουμε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες της δικής μας οικογένειας;

Το πρώτο βήμα είναι η καταγραφή των αναγκών μας, ώστε να αποφασίσουμε για το είδος της κάλυψης που χρειαζόμαστε, όπως π.χ. νοσοκομειακή κάλυψη, πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, επιδοματικές καλύψεις, πρόσθετη στήριξη σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών κ.λπ.

Πέρα από τις ανάγκες μας, θα πρέπει επίσης το πρόγραμμα που θα επιλέξουμε να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές μας δυνατότητες, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ασφάλιση υγείας είναι μια απόφαση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αυτό σημαίνει ότι, πέρα από τις καλύψεις, χρειάζεται να επιλέξουμε με προσοχή και την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία θα συνεργαστούμε. Είναι σημαντικό η εταιρεία αυτή να διαθέτει υψηλή αξιοπιστία και φερεγγυότητα, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι δίπλα μας όταν θα τη χρειαστούμε. Θα πρέπει, επίσης, να διαθέτει εξειδικευμένους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, οι οποίοι θα λειτουργούν ως σύμβουλοι ζωής, βοηθώντας μας να προσαρμόζουμε το πρόγραμμά μας καθώς οι ανάγκες μας εξελίσσονται.

Η MetLife, μια εταιρεία με 153 χρόνια εμπειρίας παγκόσμια και πάνω από 57 χρόνια στην Ελλάδα, παρέχει μια σειρά από λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν ευέλικτα και αξιόπιστα τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας.

Το βασικό νοσοκομειακό της πρόγραμμα, ABC Health Care, καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας σε κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, με την κάλυψη λόγω ατυχήματος να ξεκινά άμεσα, ενώ για ασθένεια σε έναν μόλις μήνα από την έναρξη του συμβολαίου.

Το κεφάλαιο κάλυψης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 500.000 ευρώ ετησίως, ενώ το ύψος των ασφαλίστρων μπορεί να προσαρμοστεί στις δυνατότητες κάθε ασφαλισμένου, μέσα από τις διαθέσιμες επιλογές ως προς τη θέση νοσηλείας, αλλά και το ύψος της συμμετοχής στα έξοδα νοσηλείας.

Επιπλέον, για όσους θέλουν πρόσθετη οικονομική προστασία, η MetLife έχει σχεδιάσει λύσεις όπως το πρόγραμμα MediPlan, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ανεξάρτητα ή να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο νοσοκομειακό πρόγραμμα. Σε περίπτωση νοσηλείας, είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, το MediPlan παρέχει νοσοκομειακό επίδομα που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 100 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με την επιλογή του ασφαλισμένου. Παρέχει, επίσης, χειρουργικό επίδομα και επίδομα αναισθησιολόγου, επίδομα άμεσης κάλυψης έκτακτων εξόδων –για παράδειγμα, έξοδα αποκλειστικής νοσοκόμας κ.ά.– καθώς και επίδομα ανάρρωσης στο σπίτι. Οι παροχές καταβάλλονται ακόμη και για 1 ημέρα νοσηλείας, ενώ η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.

Ολοκληρωμένη προστασία παρέχει και το πρόγραμμα ExtraMed της MetLife, το οποίο μπορεί να καλύψει την εμφάνιση 7 ή 31 σοβαρών ασθενειών, με το κεφάλαιο για την αντιμετώπιση της πάθησης να φθάνει έως και τις 100.000 ευρώ, ανάλογα με τις επιλογές του ασφαλισμένου. Τα χρήματα αυτά καταβάλλονται σε μετρητά 30 ημέρες μετά τη διάγνωση, ανεξάρτητα από το αν θα απαιτηθεί νοσηλεία, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως κρίνει ο ασφαλισμένος, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Τέλος, όλα τα προγράμματα υγείας της MetLife εξασφαλίζουν χωρίς κανένα επιπλέον κόστος πρόσβαση στις υπηρεσίες του Advanced Benefit Club: ενός δυναμικού δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 γιατρούς σε όλη την επικράτεια.

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι μια απόφαση ζωής για την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού: της υγείας της δικής μας και των αγαπημένων μας προσώπων. Επιλέγοντας αξιόπιστους συνεργάτες και ένα πρόγραμμα που μπορεί να προσαρμόζεται στις δικές μας ανάγκες, μπορούμε να έχουμε τη σιγουριά της κατάλληλης υποστήριξης και φροντίδας, όταν και αν τη χρειαστούμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*