Πάντα με τον ίδιο τρόπο, πάντα το ίδιο λουκέτο

Δεν αλλάζει ο τρόπος, δεν αλλάζει η διαδικασία, δεν αλλάζει ο τύπος του λουκέτου. Κάθε χρόνο, τα ίδια και τα ίδια. Κοινός παρονομαστής η αφερεγγυότητα. Παίρνουν κινδύνους αυτοκινήτου, ίδιους, τους μαζεύουν σε ένα τσουβάλι, κάνουν ένα πρόχειρο underwriting, γιατί πιστεύουν ότι «σε εμάς δεν θα συμβεί», τιμολογούν φθηνά και μετά, όταν «σκάσει το κανόνι», την πληρώνουν οι ασφαλισμένοι.

Εκατόν ογδόντα χιλιάδες τα ασφαλισμένα οχήματα στην Ελλάδα. Εκατόν ογδόντα χιλιάδες οδηγοί που έπεσαν στην παγίδα του φθηνού ασφαλίστρου. Εντάξει, κάποιοι θα καθαρίσουν. Τι θα γίνει όμως, κύριοι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, των ασφαλιστικών της Τράπεζας της Ελλάδος; Δεν πρέπει να συνασπιστείτε, κάτι να στείλετε από κοινού προς την ΕΕ, που είχε αυτήν την ωραία ιδέα με τις ΕΠΥ; Κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος με τα λουκέτα, σε λίγο δεν θα μας περισσεύουν. Θα βγουν πιο πολλές ΕΠΥ από τα λουκέτα που θα έχουμε.

Υπάρχει και ο αντίλογος: Ελεύθερη αγορά έχουμε, ναι, αλλά όχι και να είμαστε ασύδοτοι. Μήπως ήρθε ο καιρός να αλλάξει κάτι με το καθεστώς λειτουργίας των ΕΠΥ;

Από το τεύχος του Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*