Η INTERAMERICAN έδωσε στίγμα πορείας της ασφαλιστικής αγοράς

Γιώργος Βελιώτης, INTERAMERICAN: «Eλκυστική η ελληνική ασφαλιστική αγορά για επενδύσεις καινοτομίας και ανάπτυξης έξω από την παραδοσιακή ασφάλιση»

Στο φετινό, 4ο InvestGR Forum, που διεξήχθη στις 14 Ιουλίου με τίτλο «Reforming the Greek Economy», η INTERAMERICAN είχε και φέτος παρουσία με τη συμμετοχή του Γιώργου Βελιώτη σε πάνελ συνομιλητών, με θέμα «Leveraging Innovation to Attract Foreign Investment».

Ο γενικός διευθυντής ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της εταιρείας, αναφερόμενος στον ασφαλιστικό κλάδο της χώρας, τόνισε την ελκυστικότητά του για ξένες επενδύσεις και αναφέρθηκε στα deals που, ήδη, έχουν προχωρήσει μέσα στην κρίση της πανδημίας και επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων και πολυεθνικών εταιρειών για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Όπως είπε, η προστιθέμενη αξία στη δυναμική του επενδυτικού ενδιαφέροντος σχετικά με την καινοτομία έρχεται από την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη διεύρυνση των υπηρεσιών έξω από την παραδοσιακή ασφάλιση (νέο μοντέλο insurance plus services). Ταυτόχρονα, το επενδυτικό ενδιαφέρον συνδέεται με τον καλύτερο έλεγχο του λειτουργικού κόστους λόγω ψηφιοποίησης, αλλά και με την προσδοκώμενη βελτίωση της ικανοποίησης των αναγκών περισσοτέρων πελατών, που αναμένεται να μεγαλώσει την πίτα του κλάδου.

«Το ποσοστό της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στο ΑΕΠ υπολείπεται κατά πολύ του μέσου όρου της ευρωπαϊκής και μόνον αυτό, σημαίνει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης, ελκυστικό για επενδύσεις» τόνισε ο κ. Βελιώτης, επισημαίνοντας ως παράγοντα προσέλκυσης επενδύσεων και την τάση συγκέντρωσης της αγοράς, σε συνδυασμό με ένα πιο σύγχρονο και ευέλικτο μοντέλο χρηματοδότησης της ασφάλισης.

Ειδικότερα για την INTERAMERICAN, υπογράμμισε ότι η επενδυτική πολιτική της σχετικά με την καινοτομία αφορά σε έναν οργανωτικό, ολοκληρωτικά ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο οργανισμός δίνει έμφαση στις νέες συνεργασίες και στην πρωτοβάθμια υγεία και πρόληψη μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, που μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα του συστήματος υγείας, το οποίο σήμερα έχει στο κέντρο του τα νοσοκομεία και όχι τον ασθενή. Όπως είπε ο επικεφαλής του τομέα ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της INTERAMERICAN, «η σχετική αλλαγή του μοντέλου στην υγεία ενθαρρύνει επενδύσεις σε υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας, τεχνολογικής καινοτομίας για τηλεπικοινωνία και τηλεϊατρική, σε συστήματα symptomcheckers και monitoring devices, ακόμη και για προκλήσεις όπως η διαχείριση των χρονίων ασθενειών και των προβλημάτων υγείας λόγω της γήρανσης του πληθυσμού».

Συνομιλητές στο πάνελ ήταν ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και επικεφαλής της Ομάδας Foresight της Κυβέρνησης, ο Ευθύμιος Βιδάλης, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος και ο Πασκάλ Αποστολίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Abbvie Pharmaceutical Ελλάδος και Κύπρου.

Το Συνέδριο προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η Ελλάδα, με αυξημένη αξιοπιστία από την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, μπορεί να κτίσει γερά θεμέλια και να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό. Από τις θεματικές του, επισημαίνεται η πρώτη κατ´ αποκλειστικότητα παρουσίαση της παγκόσμιας έρευνας της ΕΥ «Attractiveness Survey, Ελλάδα 2021» στην εναρκτήρια συνεδρία, για την ελκυστικότητα της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού. Ο Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, υπογράμμισε πως το μεγάλο στοίχημα σήμερα έγκειται στην υλοποίηση σημαντικών αλλαγών σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην πλήρη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και των άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων, ώστε να μετατραπεί η θετική διάθεση των επενδυτών σε βιώσιμες και με μεγάλη προστιθέμενη αξία επενδύσεις.

Το InvestGR Forum, που οργανώνεται από την Public Affairs and Networks, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ η INTERAMERICAN ήταν και φέτος -όπως και κατά της προηγούμενες διοργανώσεις- μεταξύ των χορηγών του Συνεδρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*