Kυκλοφόρησε το νέο τεύχος του “ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ”

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ με την υπογραφή της ΕΕΑΕ μόλις κυκλοφόρησε.

«Από τον Δεκέμβριο του 2019 η πανδημία του κορωναϊού έχει ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε» αναφέρει στο Editorial της, η Πρόεδρος κυρία Δήμητρα Λύχρου. Μας προτρέπει να δείξουμε αλτρουισμό και αλληλεγγύη και  να εμπιστευτούμε την επιστήμη, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όλοι το Φθινόπωρο «ελεύθεροι» και δυνατοί. Μόνον έτσι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε ξανά την πολυπόθητη κανονικότητα στις ζωές μας.

Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ:

Το κυρίαρχο θέμα δεν είναι άλλο από αυτό της παρουσίασης της προσπάθειας της Ένωσής μας, να σταματήσουν οι αθέμιτες πρακτικές  και η δημιουργία κατηγοριών προνομιούχων Ασφαλισμένων κατά περίπτωση. Ασφαλισμένων δηλαδή, προς τους οποίους κατευθύνονται συχνά πυκνά εκπτώσεις και παροχές που καταστρατηγούν τη βασική αρχή της μη διάκρισης μεταξύ καταναλωτών με τις ίδιες προϋποθέσεις ασφάλισης. Οι καταγγελίες μας προς τη ΔΕΙΑ, ο διάλογος που πυροδοτήσαμε και η πληθώρα αντιδράσεων από Σωματεία και Ασφαλιστικό Τύπο, παρουσιάζονται αναλυτικά στο τεύχος.

Στο 2ο εξίσου σημαντικό θέμα, παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της Ένωσης μας. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις απαντήσεις σας, έρχονται να «φωτίσουν» πολλά και ουσιαστικά ζητήματα και προβληματισμούς του κλάδου και των συναδέλφων μας, ενάμισι χρόνο μετά από την αρχή της πανδημίας. Η εμπιστοσύνη και συμμετοχή σας, ομολογουμένως μας συγκινεί και μας τιμά !

Φυσικές Καταστροφές και Κρατική αρωγή είναι το επόμενο θέμα. Οι διατάξεις του νέου Νόμου, αναλύονται από τον Νομικό μας Σύμβουλο κ. Περικλή Πολυχρονίδη και τα σχόλια του αναδεικνύουν και επιβεβαιώνουν τον έντονο προβληματισμό της αγοράς γύρω από το θέμα.

Ακολουθεί ο προβληματισμός του Αντιπροέδρου της Ένωσης, αναφορικά με την επόμενη ημέρα του επαγγέλματός μας και τις σύγχρονες εξελίξεις. Αν αφεθούμε να οδηγηθούμε σε μια κατάσταση που το internet θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, το μέλλον προοιωνίζεται δυσοίωνο.

Στη συνέχεια, ο νέος μας συνεργάτης φοροτεχνικός-σύμβουλος επιχειρήσεων και Γ.Γ του ΙΟΦΟΜ κ. Δαμιανός Ευστρατιάδης, παρουσιάζει τις παροχές σε εργαζόμενους που δεν θεωρούνται εισόδημα από μισθωτή εργασία και δεν φορολογούνται.

Κλείνουμε το τεύχος με νέα από την Ευρώπη, καταγράφοντας περιπτώσεις άμεσης και αποτελεσματικής λειτουργίας τριών διαφορετικών εποπτικών αρχών, σε περιπτώσεις αθέμιτων πρακτικών. Άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις εκεί… ευχόμαστε το ίδιο να συμβαίνει κάποτε και στη χώρα μας!

Αφήσαμε για το οπισθόφυλλο μας κάποιες απαντήσεις για το ρητορικό (και ουσιαστικό) ερώτημα που λαμβάνουμε ενίοτε, γιατί να είναι κάποιος μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος; Είμαστε βέβαιοι, ότι η άμεση επαφή με την Ένωση και τους ανθρώπους της, μόνο όφελος έχει να προσφέρει. Μαζί,  δίνουμε και μια απάντηση για το πότε υποβάλλουμε τις βεβαιώσεις επαναπιστοποίησής μας για το 2021.

Μην ξεχνάτε ότι η συνδρομή σας, είναι το βασικό έσοδο της ΕΕΑΕ, και με την έγκαιρη πληρωμή της, συμβάλλετε ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία της και τη βιωσιμότητά της!

Παραμείνετε Ασφαλείς και μείνετε συντονισμένοι μαζί μας!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*