Οι κορυφαίοι σε παραγωγή: Η κατάταξη των εταιρειών μετά τις πρόσφατες εξαγορές

Αν και δεν μπορούμε να μιλάμε με απόλυτους αριθμούς, καθώς οι διαφοροποιήσεις – μεταβιβάσεις όσον αφορά χαρτοφυλάκια, εργασίες, δίκτυα κλπ βρίσκονται συνεχώς σε εξέλιξη, οι πρόσφατες μεγάλες συμφωνίες έχουν αναδιαμορφώσει τον “χάρτη” της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς.

Έχοντας στο επίκεντρο την παραγωγή, βάσει των στοιχείων του 2020 η NN Hellas κατακτά την 1η θέση με συνολική παραγωγή που υπολογίζεται στα 756 εκατ. ευρώ περίπου. Τα 471 εκ. ευρώ περίπου προέρχονται από την ίδια, ενώ στην MetLife, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου έτους αναλογούν τα 285,1 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική Ασφαλιστική που πρόσφατα εξαγοράστηκε από το CVC ακολουθεί στην δεύτερη θέση σε επίπεδο παραγωγής η οποία κυμάνθηκε το 2020 στα 710 εκατ. ευρώ περίπου σε επίπεδο Ομίλου.

Με κινητήριο μοχλό ανόδου, μεταξύ άλλων, τον κλάδο Ζωής, ακολουθεί η Eurolife FFH με συνολική παραγωγή κάτι παραπάνω από 448 εκατ. ευρώ.

Η Generali που συνεχίζει επίσης δυναμικά στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και άλλων νέων πρωτοβουλιών καταλαμβάνει την 4η θέση της πρώτης 5αδας καθώς η συνολική παραγωγή για το 2020 υπολογίζεται στα 405 εκατ. ευρώ περίπου, τα 170 εκατ. εξ’ αυτών από την εξαγορασθείσα ΑΧΑ Ασφαλιστική. Ακολουθεί η Interamerican, με 372 εκατ. ευρώ συνολική παραγωγή

Στα 244 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή της ERGO Ασφαλιστική για το 2020, ενώ πρώτη ελληνική καθ’ αυτή (και εισηγμένη στο ΧΑ) σε παραγωγή είναι η Ευρωπαϊκή Πίστη με εγγεγραμμένα ασφαλίστρα και συναφή έσοδα να διαμορφώνονται στα 223,3 εκατ. ευρώ την περυσινή χρονιά.

Θα υπάρξουν περαιτέρω ανακατατάξεις μέχρι το τέλος της χρονιάς;

Βάιος Κρόκος

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*