98 ακίνητα της Εκκλησίας για ασφάλιση, τα «φιλέτα» και οι ασφαλιζόμενοι κίνδυνοι

του Βάιου Κρόκου

Έναν διόλου ευκαταφρόνητο όγκο ασφαλιστέας ύλης, όπως είθισται, διεκδικούν οι ασφαλιστικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στον ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας που αφορά την ακίνητη περιουσίας της. Πρόκειται για 98 ακίνητα – ιδιοκτησίες της εκκλησίας. Η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι από 31-12-2021 έως 31-12-2022.

Η συνολική ασφαλιζόμενη αξία ανέρχεται σε 117, 5 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, τα 110 εκατ. αφορούν στην αξία των ακινήτων, ενώ ένα ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ αφορά την ασφάλιση έναντι απώλειας μισθωμάτων.

Γνωστά μικρότερα και άλλα πολύς υψηλής εμπορικής αξίας είναι τα ακίνητα που αποτυπώνονται στη σχετική λίστα.

Στο κέντρο της Αθήνας και την Αττική ευρύτερα εντοπίζονται, μεταξύ άλλων, ακίνητα με εμπορική αξία εκατομμυρίων ευρώ στην οδό Αχαρνών, Ακαδημίας, Σταδίου, Πατησιων, στην Βουλιαγμένη (island, εμπορικό status) κ.α.

Το ίδιο ισχύει και στην Θεσσαλονίκη με άλλα εμβληματικά αστικά και επαγγελματικά ακίνητα επίσης όπως στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κωνσταντινουπόλεως, Πλατεία Συντριβανίου, Βαλαωρίτου κ.α

Ασφαλιζόμενοι Κίνδυνοι και Καλύψεις

Περιλαμβάνονται βασικές και άλλες καλύψεις όπως συναντάμε στα συμβόλαια Περιουσίας για ζημιές από: πυρκαγιά, κεραυνό, καπνό, έκρηξη, πλημμύρα, θύελλα, κακόβουλες ενέργειες, σεισμούς, ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης προς τρίτους κ.α

εδώ αναλυτικά 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*