Νέα μέτρα ζητούν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου

Την αναθεώρηση των μέτρων, που έλαβε η κυβέρνηση ζητούν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου. Παράλληλα, αντιπροτείνουν πρόσθετα μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, χωρίς όμως να πληγεί η τουριστική σεζόν. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η καθιέρωση κινήτρου 150 ευρώ για τον εμβολιασμό των ανεμβολίαστων εργαζόμενων.

Ειδικότερα, το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ) και το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕΜ) ζητούν:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού.
  • Εμβολιασμό των εργαζομένων με το μονοδοσικό εμβόλιο, ενώ οι επιχειρήσεις προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους που εμβολιάζονται με 150 ευρώ.
  • Όσοι επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης να ανανεώνουν το GreenPass τους ανά 72 ώρες με Rapid test ή PCR.
  • Περισσότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νησί για να διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών rapid test στους ανεμβολίαστους. Μάλιστα, προτίθενται να τους παρέχουν και διαμονή.
  • Αύξηση των δωματίων καραντίνας στο νησί.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*