Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των εφήβων 15-17 ετών

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών. Το ραντεβού θα μπορεί κλειστεί μέσω του emvolio.gov.gr με κωδικούς taxis από έναν από τους δύο γονείς ή μέσω των ΚΕΠ και των φαρμακείων.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για να γίνουν εμβολιασμοί στα σχολεία. Οι έφηβοι πρέπει να προσέρχονται στο εμβολιαστικό κέντρο συνοδευόμενοι από τον γονέα ή κηδεμόνα τους.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι ο κίνδυνος για τους εφήβους από τη νόσο covid-19 είναι μικρός, αλλά υπαρκτός. Κάλεσε, δε, τους επιτυχόντες στις εξετάσεις και γενικότερα τους φοιτητές να εμβολιαστούν, προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Ακόμη, τόνισε ότι σε αντίθεση με όσα ψευδώς κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, νέες μελέτες αποδεικνύουν για πρώτη φορά ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπλοκάρουν τη δημιουργία μεταλλάξεων. Αντίθετα, οι ανεμβολίαστοι δρουν ως εργοστάσια παραγωγής μεταλλάξεων.

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*