Τι διευκρινίζει η Ariston Cover για τη City Insurance

Ανακοίνωση για την υπόθεση της City Insurance εξέδωσε η Ariston Cover Ασφαλιστικές Υπηρεσίες, παραθέτοντας 4 βασικά σημεία της εν εξελίξει υπόθεσης, σε συνέχεια των διάφορων δημοσιευμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τον τελευταίο καιρό υπέπεσε στην αντίληψή μας μια σφοδρή και καταιγιστική παραπληροφόρηση καθώς και πληθώρα παραπλανητικών πληροφοριών που δημοσιεύονται αλλά και διακινούνται μεταξύ συνεργατών και κλαδικού τύπου, σε σχέση με την αλλοδαπή ασφαλιστική εταιρεία SOCIETATEA DE ASIGURARE‐REASIGURARE CITY INSURANCE S.A με έδρα την Ρουμανία, η οποία λειτουργεί νομίμως στην Ελλάδα υπό τα καθεστώς της Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, είναι μέλος του Συστήματος Αμέσου Πληρωμής (ΣΑΠ‐Φιλικός Διακανονισμός) και αντιπροσωπεύεται Ειδικά και Φορολογικά από την Ν. Μπουργαζάς και Συνεργάτες ΕΕ {Λεωφ. Συγγρού 168, 17671 Καλλιθέα, Αθηναίων, Αττικής, Ελλάδα} κάτ. άρ.120 παρ.4 ν.4364/2016 και άρ. 8, του Ν. 4174/2013, όπως αυτό εμφανίζεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Τραπέζης της Ελλάδος {https://www.bankofgreece.gr/kiries-leitourgies/epopteia/epopteia-idiwtikhs-asfalishs/epixeirhseis-idiwtikhs-asfalishs/eswterikh-idiwtikhs-asfalishs?PIFID=2310}

Επειδή, εμείς ως Ariston Cover Insurance Brokers τοποθετούμε εργασίες στην ως άνω αλλοδαπή ασφαλιστική εταιρεία και φέρουμε την ευθύνη των προτάσεων μας προς τους πελάτες μας και γενικότερα Έλληνες καταναλωτές, διευκρινιστικά, παρακαλώ σημειώστε τα ακόλουθα:

1. Στις 04/06/2021 Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι στην ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare‐Reasigurare City Insurance S.A., με έδρα στη Ρουμανία, τοποθετήθηκε ως προσωρινός Διαχειριστής το εγγυητικό σχήμα της χώρας Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), με εντολή διάρκειας 4 μηνών για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής κατάστασης και τη διασφάλιση της συνετής και χρηστής διαχείρισης της επιχείρησης.

2. Το εγγυητικό σχήμα της χώρας Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), κατά την διάρκεια των 4 αυτών μηνών θα προσπαθήσει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργεία της επιχειρήσεως και θα προωθήσει την αξιολόγηση των προτάσεων ανακεφαλαιοποίησης της εταιρείας στην εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority, με τη δυνατότητα παράτασής της του άρθρου 36 του Νόμου αρ. 246/2015.

3. Η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τις ασφαλιστικές εργασίες της στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη της εποπτικής αρχής της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority και της Τραπέζης της Ελλάδος που παρακολουθεί την περίπτωση υπό το πρίσμα της συμμόρφωσης της εταιρείας προς τους εγχώριους κανόνες γενικού συμφέροντος.

4. Η ως ανω ασφαλιστική εταιρεία καλύπτεται πλήρως από το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων» και συντετμημένα «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ» το οποίο τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος (Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης).

Επειδή, εξ όσον γνωρίζουμε, έχουν υπάρξει διάφορα δημοσιεύματα τα οποία θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε ως ανακριβή, πιστεύουμε ότι τα ως άνω αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι της συγγραφής του παρόντος. Εμμένουμε πιστή στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλιζόμενων πελατών μας του οποίους θα στηρίζουμε πάντα με τις καλύτερες επιλογές διαθέσιμες στην εταιρεία μας.”

διαβάστε επίσης: H City Insurance, τα «απόνερα» στην Ελλάδα και η μάχη μεριδίων αγοράς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*