Πώς ο εμβολιασμός ωφελεί τη ψυχική υγεία

Στο θέμα του εμβολίου για τον κορωνοϊό, έχουμε φθάσει σε σημείο καμπής. Λίγο καιρό νωρίτερα, πολλοί βάσιζαν όλες τις ελπίδες τους σε ένα εμβόλιο αλλά τώρα που έχουμε πληθώρα, υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δηλώνουν ότι δεν είναι σίγουροι ότι πρέπει να το κάνουν. Και γι αυτό θεωρώ ότι είναι καλό να δούμε και τα οφέλη του εμβολίου για την ψυχική μας υγεία.

Η ψυχική υγεία δεν είναι κάτι που κανονικά συνδέεται άμεσα με τον εμβολιασμό διότι ο ρόλος των εμβολίων είναι να μας προστατεύσουν από την οργανική νόσηση. Αλλά μέσω του εμβολιασμού μας, μπορούμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό.  Το εμβόλιο έχει τη δύναμη να αποτρέψει προβλήματα πριν συμβούν ιδίως όσον αφορά την ψυχική υγεία.

Νέες έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και ήπια περιστατικά συνοδεύονται από σημαντικά συμπτώματα άγχουςκατάθλιψης και μετατραυματικού στρες σε ποσοστά 26%, 22% και 17% των ανθρώπων αντιστοίχως. Και αυτές οι συνέπειες παρατηρήθηκαν σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που δεν είχαν ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*