Αυτοί είναι οι πρωταθλητές των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στο εξάμηνο με αποδόσεις ακόμα και 20%

Ήταν ένα εξαιρετικό εξάμηνο για όσους τόλμησαν να αγοράσουν μερίδια μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, το πρώτο εξάμηνο του 2021. Οι αγορές απέδωσαν και πολλοί μεριδιούχοι είδαν την αξία των τοποθετήσεων τους να ανεβαίνει στο εξάμηνο πάνω από 10% ακόμα και 20%

Μεγάλα κέρδη έφερε στους μεριδιούχους των Αμοιβαίων Κεφαλαίων η άνοδος του Αθηναϊκού Χρηματιστηρίου και των διεθνών χρηματιστηρίων στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, με διψήφιες αποδόσεις, για όσους είχαν τοποθετηθεί σε μετοχικά και μικτά Αμοιβαία Κεφάλαια ή σε μετοχικά και μικτά funds of funds. Τις καλύτερες αποδόσεις είχαν τα μετοχικά Αμοιβαία που τοποθετούνται σε εταιρίες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Καλές αποδόσεις όμως σημείωσαν γενικά τα ελληνικά Αμοιβαία Κεφάλαια, αφού και τα ομολογιακά Αμοιβαία εκμεταλλεύτηκαν την καλή πορεία των ελληνικών ομολόγων τόσο του δημοσίου, όσο κυρίως των εταιρικών ομολόγων πλέον, στο εξεταζόμενο διάστημα.

Επιπλέον και οι διεθνείς αγορές συνολικά είχαν καλή πορεία ευνοώντας τους μεριδιούχους των Αμοιβαίων κάθε μετοχικής κατηγορίας, ενώ οι μεριδιούχοι που επένδυσαν σε δολαριακές αξίες, κέρδισαν αυτή την περίοδο από την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ.

Τις καλύτερες αποδόσεις είχαν τα μετοχικά τόσο αυτά που επενδύουν στην Ελλάδα όσο και αυτά που επενδύουν στο εξωτερικό. Επίσης τα μετοχικά funds of funds. Ακολούθησαν τα μικτά Αμοιβαία Κεφάλαια.

Μεγάλες αποδόσεις στο εξάμηνο: διαβάστε αναλυτικά στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*