Υψηλό 15 μηνών μέτρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ

Νέο υψηλό σκορ 15 μηνών πέτυχε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούνιο σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΙΟΒΕ, καταγράφοντας υψηλό στις μόλις στις 108,7 μονάδες από 108,6 μονάδες τον Μάϊο, γεγονός πάντως που δείχνει ότι οι προσδοκίες βελτιώθηκαν και παραμένουν σε θετική τροχιά.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ ο δείκτης που καταρτίζει έχει επανέλθει για τα καλά στα επίπεδα προ πανδημίας, ενώ αντίστοιχα ισχυρές ενδείξεις καταγράφονται στον δείκτη οικονομικού κλίματος συνολικά στην Ευρώπη, στους βασικούς τομείς της οικονομίας, ιδίως στις Υπηρεσίες, καθώς η προοπτική της «κανονικότητας» ενισχύθηκε περαιτέρω και παρά την αρκετά ήπια πορεία του τουρισμού αυτόν το μήνα.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη, όμως, παρουσίασε μικρή εξασθένιση για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, αναφέρει ο ΙΟΒΕ. «Η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, η επανεκκίνηση σχεδόν του συνόλου των δραστηριοτήτων της οικονομίας που είχαν τεθεί σε αναστολή, έστω με περιορισμούς, όπως και η προοπτική της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με την εξελισσόμενη διαδικασία εμβολιασμού, διατηρούν το θετικό κλίμα στη χώρα με προοπτικές περαιτέρω καλυτέρευσης.

διαβάστε στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*