Οι 10 άξονες του εθνικού σχεδίου για την Ψυχική Υγεία

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της εκκρεμούς ψυχιατρικής μεταρρύθμισης ανέλαβε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην πρώτη συνάντηση της Εθνικής Επιτροπής για την Ψυχική Υγεία. Στόχος της επιτροπής είναι η διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία, το οποίο η κυβέρνηση προτείνει να απαρτίζεται από 10 άξονες:

  1. Ολοκλήρωση της κατάργησης της ιδρυματικής περίθαλψης, (κατάργηση των Τμημάτων Χρονίων Ασθενών στα εναπομείναντα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ), με παράλληλη ανάπτυξη υπηρεσιών για άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ και συναφείς διαταραχές καθώς και ανάπτυξη της Ψυχογηριατρικής.
  2. Περαιτέρω ανάπτυξη και ολοκλήρωση του κοινοτικού δικτύου υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με ταυτόχρονη ενσωμάτωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην ΠΦΥ, με αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών.
  3. Ολοκλήρωση του δικτύου υπηρεσιών ψυχικής υγείας για παιδιά & εφήβους, συμπεριλαμβάνοντας ειδική πρόβλεψη για άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.
  4. Μεταρρύθμιση των ιατροδικαστικών ψυχιατρικών υπηρεσιών από ιδρυματικές σε κοινοτικές υπηρεσίες και  Ανάπτυξη Μονάδων Ψυχιατρικής Εντατικής Θεραπείας.
  5. Ολοκλήρωση του δικτύου των ΚοιΣΠΕ σε όλη την επικράτεια.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*