Ισχυρή άνοδος στην ασφαλιστική παραγωγή, εκτινάσσονται τα Unit Linked

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια όσον αφορά την παραγωγή και την πορεία των εργασιών στον ασφαλιστικό κλάδο, δείγμα της ανάκαμψης που συντελείται μήνα με το μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΑΕΕ.

του Βάιου Κρόκου

Αισθητή ήταν η άνοδος κατά 20,2% που κατέγραψε ο Κλάδος Ζωής το πρώτο 5μηνο, δίνοντας σημαντική ώθηση, μεταξύ άλλων, στην συνολική παραγωγή κατά 10,4%. Αξιοσημείωτο είναι πως τα Unit Linked συνεχίζουν για μια ακόμη φορά ανοδικά κατά 62,2% την ίδια περίοδο.

Την ίδια ώρα στη σύγκριση Μάιος 2021 με Μάιο 2020 η άνοδος για το κλάδο Ζωής διαμορφώνεται στο +9,8% και η συνολική παραγωγή στο +23,4%. Αντίστοιχα για την ίδια περίοδο, στις ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις καταγάφεται άνοδος 77,2%

Κατά τις εκτιμήσεις στελεχών του κλάδου, οι επόμενοι μήνες είναι επίσης σημαντικοί υπό το πρίσμα των προσπαθειών για ανάκτηση και νέα παραγωγή, καθώς μέρα με τη μέρα η οικονομική δραστηριότητα εντείνεται.

Ειδικότερα, αισιοδοξία επικρατεί για τον κλάδο Υγείας όπου το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό (διψήφια αύξηση στο κλάδο Ασθενείων το 5μηνο), ενώ στο ίδιο μοτίβο αναμένεται να συνεχίσουν και τα Unit Linked.

Όπως είθισται επίσης στην αγορά, με την προσδοκία της ανάτασης της ελληνικής οικονομίας δημιουργούνται και οι ευκαιρίες για περισσότερες ασφαλιστικές εργασίες. Πολλοί είναι οι εμπορικοί και άλλοι κίνδυνοι που προκύπτουν από νέες επενδύσεις.

Κατά τα άλλα, η εικόνα γύρω από το αυτοκίνητο παραμένει προβληματική: Ο κλάδος της αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο από τις γενικές ασφαλίσεις, είχε πτώση στην παραγωγή ασφαλίστρων κατά 2,1%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*