H Generali υποστηρικτής της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της ισότητας των φύλων στην Barcolana 2021

Η Generali είναι ο επίσημος υποστηρικτής της ιστιοπλοϊκής 53ης Regatta Barcolana που πραγματοποιείται στις 10 Οκτωβρίου στον Κόλπο της Τεργέστης, η οποία επικεντρώνεται όλο και περισσότερο σε θέματα Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας, Διαφορετικότητας και Ένταξης.

Η Generali υποστηρίζει αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που προωθούν έναν υγιή τρόπο ζωής, με στόχο τη βελτίωση της ευημερίας των ανθρώπων. Η Generali, η οποία υποστηρίζει την Barcolana για περισσότερα από 40 χρόνια, μοιράζεται το μήνυμα της regatta προς την κοινωνία, που προωθεί μια κουλτούρα αθλητισμού, περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και διαφορετικότητας και ένταξης, και αποτυπώνεται στο σύνθημα της φετινής διοργάνωσης: “New Routes-Νέες Διαδρομές”.

Ο Πρόεδρος της Assicurazioni Generali, Gabriele Galateri di Genola, σχολίασε: «Η Βarcolana Regatta είναι μια γιορτή της θάλασσας και η εξαιρετική συμμετοχή των ιστιοπλόων και των φίλων της ιστιοπλοΐας είναι το σύμβολό της. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η επιστροφή μας στη θάλασσα, έχοντας επίγνωση του της παγκόσμιας πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε και της σημασίας που έχει η δέσμευσή μας για την ευημερία και την ασφάλεια της κοινότητας, είναι ένα ισχυρό μήνυμα για να μεταδώσουμε μέσα από το πάθος για τον αθλητισμό, το σεβασμό στο περιβάλλον, την αλληλεγγύη και την συμπερίληψη. Για την Generali, φιλοδοξία της οποίας είναι να είναι Ισόβιος Εταίρος, η υποστήριξη της διοργάνωσης αντιπροσωπεύει τη δέσμευση απέναντι στους ανθρώπους της και στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος».

 Το 2021 η Generali γιορτάζει τα 190 χρόνια από την ίδρυσή της και είναι μία από τις λίγες εταιρείες που έχουν καταγράψει μια τόσο μακρά ιστορία. Λόγω της τεχνογνωσίας και της διεθνούς παρουσίας του, ο Όμιλος Generali έχει τη δυνατότητα να καινοτομεί τόσο στον κλάδο τον οποίο δραστηριοποιείται αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, ως ένας εταιρικός πολίτης του κόσμου. Για τον εορτασμό στην Τεργέστη, την ιστορική έδρα της Εταιρείας, θα υπάρξει η συμβολή τόσο του Ιστορικού Αρχείου, που πρόσφατα μεταφέρθηκε στο ανακαινισμένο Palazzo Berlam, με θέα την προκυμαία, όσο και της Ακαδημίας του Ομίλου, η στρατηγική της οποίας επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στη διαφορετικότητα όσον αφορά το φύλο, τις γενιές, τον πολιτισμό και την ένταξη.

Η Generali υποστηρίζει εδώ και καιρό την ιστιοπλοΐα και μοιράζεται τις αξίες της. Η δραστηριότητα αυτή παρέχει επίσης την ευκαιρία να συζητηθεί η ισότητα των φύλων, που ασχολείται με το θέμα των θαλάσσιων επαγγελμάτων που παραδοσιακά θεωρούνται καταλληλότερα για τους άνδρες. Τα τελευταία χρόνια, τα θέματα του περιβάλλοντος, της Διαφορετικότητας και της Ένταξης (Diversity & Inclusion) βρίσκονται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών που προωθεί η Generali με την ευκαιρία της Barcolana. Xαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων υποστηρικτικών ενεργειών και παράλληλων δράσεων αποτελεί η συμμετοχή της Isabelle Joscke, διεθνούς φήμης ιστιοπλόου και αθλήτριας που ασχολείται με την κοινωνική εργασία και τον σύλλογο “Horizon Mixité”, και το “Generali Sea Talk”, διαλόγους με διάσημους ιστιοπλόους όπως οι Dee Caffari και Vicky Song.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*