Συμβουλές Interasco: Καλοκαιρινές τροφές που ωφελούν την καρδιά μας

Το καλοκαίρι έφτασε και η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας δημιουργεί την ανάγκη για πιο ελαφριές διατροφικές επιλογές. Μάλιστα, ορισμένα καλοκαιρινά τρόφιμα είναι ιδανικά όχι μόνο για τα εξαιρετικά τους θρεπτικά συστατικά, αλλά και επειδή αποτελούν αληθινό σύμμαχο για την καλή υγεία της καρδιάς μας. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι καλοκαιρινές τροφές που ωφελούν την καρδιά μας.

Ξεκινάμε με το αβοκάντο, ένα εξωτικό λαχανικό το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά διαδεδομένο και στη χώρα μας, είναι πλούσιο σε καρδιοπροστατευτικά, Ω6 λιπαρά οξέα και μπορεί να αντικαταστήσει τις πιο λιπαρές ουσίες όπως για παράδειγμα το βούτυρο στα γεύματά μας ή απλά να το προσθέσουμε στις σαλάτες και στους φυσικούς μας χυμούς. Συνεχίζουμε με τη ντομάτα, η οποία κατέχει κυρίαρχη θέση στην μεσογειακή διατροφή. Η ντομάτα μας προστατεύει από κυτταρικές βλάβεςκαταπολεμά την κακή χοληστερόλη, ενώ είναι πλούσια και σε λυκοπένιο, μία λιποδιαλυτή, αντιοξειδωτική ουσία η οποία όχι μόνο βελτιώνει την καρδιααγγειακή λειτουργία αλλά μειώνει και τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τα  πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως είναι για παράδειγμα τα μαρούλια, τα σπαράγγια και το σπανάκι, τα οποία είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά, προάγουν επίσης την καλή υγεία της καρδιάς μας.

Τα καλοκαιρινά φρούτα, όπως είναι τα βερίκοκα, τα πεπόνια, τα κεράσια, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και το καρπούζι περιέχουν επίσης εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση.

Ολοκληρώνοντας τον κατάλογο των ωφέλιμων για την καρδιά μας καλοκαιρινών τροφών, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σολομό και γενικότερα τα ψάρια που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, η κατανάλωση των οποίων συμβάλλει στη μείωση των θρομβώσεων και των τριγλυκεριδίων στο αίμα μας, ενώ παράλληλα εμποδίζουν την δημιουργία αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες.

Εντάξτε κι εσείς τις παραπάνω τροφές στο καλοκαιρινό σας διαιτολόγιο για να προάγετε την καλή υγεία της καρδιάς σας και φροντίστε συνολικά για την υγεία σας επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care & First Care Advanced της Interasco.

Πηγή: interasco.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*