Η Hellas Direct συγκεντρώνει €32 εκατ. και καλωσορίζει νέο επενδυτή

Η Hellas Direct, η καινοτόμος ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε επιπλέον €32 εκατ. στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, με το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα να ανέρχεται σε €56 εκατ.

Η εταιρεία καλωσόρισε επίσης έναν κορυφαίο επενδυτή, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η EBRD εισήλθε με την Hellas Direct σε μία υποχρεωτικά μετατρέψιμη δανειακή σύμβαση ύψους €10 εκατ. για να υποστηρίξει την ανάπτυξή της εταιρείας καθώς και να ενισχύσει τα αναγκαία εποπτικά της κεφάλαια.

Η EBRD προστίθεται σε μία μακρά λίστας κορυφαίων επενδυτών που στηρίζουν την Hellas Direct, όπως η Portag3, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst και γνωστά οικογενειακά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Jon Moulton και Lord O ‘ Νιλ.

Η Hellas Direct είναι μια αμιγώς digital ασφαλιστική εταιρεία, η οποία λειτουργεί με βάση την τεχνολογία και τη χρήση advanced analytics. Με την υποστήριξη των επενδυτών της, η εταιρεία στοχεύει στην επιτάχυνση της οργανικής της ανάπτυξης, στη μετά Covid εποχή, κάνοντας άνοιγμα σε πολλαπλά προϊόντα και κανάλια διανομής.

Ενισχυμένη μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σε πέντε ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα και την Κύπρο, αποτελούν «τυφλά σημεία» της αγοράς, καθώς τείνουν να παραβλέπονται από τους παγκόσμιους επενδυτές. Ξεκινώντας από τη Ρουμανία, στόχος της Hellas Direct είναι να αναπαράγει την ίδια προσέγγιση πολλαπλών προϊόντων και πολλαπλών καναλιών που έχει αναπτύξει με επιτυχία στην Ελλάδα.

Η εταιρεία σχεδιάζει, επίσης, να ξεκινήσει να προσφέρει το δικό της πιστωτικό προϊόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να κυριαρχήσει στο οικοσύστημα κινητικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η EBRD ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με σκοπό να διευκολύνει τη μετάβαση προς την οικονομία και να προωθήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και το επιχειρηματικό πνεύμα, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την εποχή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Έκτοτε έχει διαδραματίσει ιστορικό ρόλο στην προώθηση της αλλαγής στην περιοχή, επενδύοντας σχεδόν €150 δις. σε συνολικά περισσότερα από 6.000 πρότζεκτ. Μέτοχοι της τράπεζας είναι 69 χώρες από τις πέντε ηπείρους (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), καθώς επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

«Είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε την EBRD στον όμιλο επενδυτών μας στην Hellas Direct. Η υποστήριξη των επενδυτών μας θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε κάποιους από τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς μας στόχους και να επιδιώξουμε μία πιο επιθετική στρατηγική εξαγορών στην περιοχή “, δήλωσε ο Αλέξης Πανταζής, Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο. Είναι ιδανική ευκαιρία για εμάς να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω την υπηρεσία που προσφέρουμε στον καταναλωτή, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά μας σε πολλούς τομείς. Το όραμά μας είναι να κάνουμε την Hellas Direct κυρίαρχο παίκτη στο οικοσύστημα κινητικότητας της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε ο Εμίλιος Μάρκου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct.

«Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι πλέον υποστηρίζουμε την Hellas Direct, μία ασφαλιστική εταιρεία που λειτουργεί με βάση την τεχνολογία, ψηφιοποιεί διαδικασίες και προσφέρει καινοτόμα προϊόντα στην Ελλάδα.

Η επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης και η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την προώθηση αλλαγών, βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες της EBRD. Είμαστε πολύ περήφανοι που υποστηρίζουμε την ανάπτυξη ενός σημαντικού παίκτη στην ασφαλιστική αγορά με ένα μοναδικό, ψηφιακό, επιχειρηματικό μοντέλο, που είναι με τέτοιον τρόπο δομημένο ώστε ακόμη και στην μετά COVID να είναι σε θέση η Hellas Direct να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η χρηματοδότηση, η τεχνογνωσία και η ισχυρή παρουσία της EBRD στην ελληνική αγορά θα βοηθήσουν την Hellas Direct να συνεχίσει να βελτιώνει τις υπηρεσίες αιχμής και να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της», δήλωσε η Andreea Moraru, επικεφαλής της EBRD στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*