Διακεκριμένος Ηγέτης της Ασφαλιστικής Αγοράς ο Giuseppe Zorgno (AIG)

Μία από τις κορυφαίες στιγμές στο απόλυτα επιτυχημένο συνέδριο-θεσμό, το 14ο Insurance Conference 2021, ήταν η απονομή Τιμητικής Διάκρισης στον Ηγέτη της Ασφαλιστικής Αγοράς, τον Giuseppe Zorgno.

Το βραβείο παρέδωσε ο CEO του ethosGroup, Κωνσταντίνος Ουζούνης. Στο πλαίσιο της διάκρισης ο κ. ο Giuseppe Zorgno δήλωσε -σε άψογα ελληνικά- συγκινημένος για το τιμητικό βραβείο.

Ακριβώς, 39 χρόνια, υπηρέτησε και υπηρετεί την ελληνική και ιταλική ασφαλιστική αγορά. Ήδη περί τα 30 χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα και με μεγάλη εμπειρία πρωτοστατεί στον κλάδο. Στην AIG, όπως είπε ο ίδιος, βρήκε το σπίτι του.

Μίλησε για το ξεκίνημά του, τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για την μεγάλη επένδυση της AIG στην Ελλάδα και τους αξιοσέβαστους συνεργάτες του.

Μεγάλος σταθμός στην καριέρα του ήταν το Μιλάνο όπου δούλεψε σε μία εταιρεία και “ανδρώθηκε” επαγγελματικά, σαν σε ένα μεγάλο σχολείο, ενώ καθοριστική στιγμή ήταν η άφιξή του στην AIG και την Ελλάδα. “Ένιωθα ότι ήμουν σπίτι μου”, είπε, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον κλάδο χρειάζεται “πάθος, αφοσίωση, εποικοδομητική αμφιβολία”.

“Είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε τις στιγμές, για να βρίσκουμε δύναμη και να προχωράμε σε ένα καλύτερο αύριο. Εάν προγραμματίζαμε, υπό κανονικές συνθήκες, την τηλεργασία, θα είχαμε ετοιμάσει ένα business case, θα το είχαν τσεκάρει οι νομικοί, θα κάναμε πειραματική δοκιμή και θα καταλήγαμε στο καλύτερο δυνατο εργασιακό μοντέλο. Με την covid-19 το πράξαμε μέσα σε 20 ημέρες και μάλιστα με άριστα αποτελέσματα”.

“Φοβάμαι ό,τι δεν φοβάμαι” είπε με νόημα ο Country Manager της AIG Europe S.A. – Greece Branch.

Ο Giuseppe Zorgno είναι Country Manager, AIG Europe S.A. – Greece Branch.

Γεννήθηκε το 1960 στο Trino‐Vercelli, στην Ιταλία και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, όπου παρακολούθησε επίσης μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Marketing.

Από το 1983 μέχρι το 1991 εργάσθηκε στην Ιταλία στις ασφαλιστικές εταιρίες RAS και κυρίως στην PADANA Assicurazioni, θυγατρική του Πετροχημικού Ομίλου Ε.Ν.Ι.

Το 1992 ήρθε στην Ελλάδα, όπου εργάσθηκε πρώτα στην Willis Corroon ως Βοηθός Διευθύνοντα Συμβούλου μέχρι το 1995 και μετά, τα δύο επόμενα χρόνια, στην ΕΥΡΩΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, θυγατρική της EUROBANK, στο Τμήμα Corporate Πελατών.

Από το 1997 εντάχθηκε στο δυναμικό του Ασφαλιστικού Συγκροτήματος Ν. Κανελλόπουλος ‐ Χ. Αδαμαντιάδης, ως Προϊστάμενος των Κλάδων Εngineering και Χρηματικών Κινδύνων. Το 2000 ανέλαβε καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή, ενώ το 2004 με τη δημιουργία της AIG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. τέθηκε επικεφαλής του Τομέα Commercial Lines (Business Solutions).

Από το Μάιο 2010 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του υποκαταστήματος της AIG Europe S.A. στην Ελλάδα, ενώ έως το 2015 είχε υπό την ευθύνη του και το υποκατάστημα της AIG στην Κύπρο.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ιδιωτική Ασφάλιση & Υγεία: Σύμμαχος για το πιο πολύτιμο αγαθό»

«Insurtech & Ψηφιακός Μετασχηματισμός» στην ασφαλιστική βιομηχανία

J. Castellón: Ιnsurtech και ανάγκη νέων προϊόντων ασφάλισης

Μ. Κουλησιάνης, ΙΒΜ: Ο ασφαλιστικός κλάδος μετασχηματίζεται

Ν. Μαντζούφας, inco 21: “Στα €7,5 δις τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης πριν το τέλος του 2021”

Στ. Κωνσταντάς: Ανανεώνουμε τα προϊόντα μας, υλοποιούμε έργα μετασχηματισμού

Xρ. Γεωργακόπουλος, inco21: 5 θεμελιώδη ερωτήματα για την ασφάλιση, 5 απαντήσεις, 5 προτάσεις

Insurance Conference 2021: «Ποια στρατηγική χαράζουν οι διοικήσεις»

Π. Μιχαλόπουλος, inco21: Στόχος μας, μια αγορά με ίδιους κανόνες

Ι. Χατζηθεοδοσίου στο inco21: “Aναγκαία η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα”

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, inco21: “Ο κόσμος παραμένει επικίνδυνα ανασφάλιστος”

Χρ. Παπακωνσταντίνου,inco21: “Επιτακτική η ανάγκη αλλαγής προτύπου και νέων στρατηγικών”

Π. Τσακλόγλου, inco21:  Η ασφάλιση ως “ασπίδα”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*