Τέλος το εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών

Σύσταση για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο των ατόμων άνω των 60 ετών εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Την Τετάρτη 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα άτομα 18-24 ετών για να κλείσουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Η αναθεώρηση των οδηγιών για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca έγινε λόγω της σημαντικής μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες. “Ο κίνδυνος νόσησης και θανάτου από covid-19 ήταν πολύ υψηλός το μήνα Απρίλιο. Σήμερα, υπάρχει σταθερή μείωση των κρουσμάτων λόγω και του εμβολιασμού. Γι’ αυτό, προχωρούμε σε επικαιροποίηση των ηλικιών, στις οποίες συστήνεται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca”, εξήγησε η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

“Όσοι κάτω των 60 ετών έχουν κλεισμένο ραντεβού για πρώτη δόση με εμβόλιο AstraZeneca θα λάβουν μήνυμα SMS και αν το επιθυμούν θα μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού”, πρόσθεσε ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους. Επίσης, όσοι κάτω των 60 ετών έχουν κάνει ήδη μία δόση με AstraZeneca θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό με το ίδιο εμβόλιο.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*