kaspersy lab, logo, laptop, hands, keyboard, hacker

“Οικογενειακή υπόθεση” η ενημέρωση συσκευών

Παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η Kaspersky με στόχο τη διερεύνηση της στάσης των χρηστών σχετικά με την ενημέρωση των ηλεκτρονικών τους συσκευών, διαπίστωσε ότι η δραστηριότητα αυτή έχει μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση. Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες που έχουν οικογένεια (62%), συμφωνούν ότι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι συγγενείς χρειάζονται βοήθεια με την ενημέρωση των συσκευών τους. Επιπλέον, οι ενημερώσεις μπορούν να επηρεάσουν τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, με το 35% των ερωτηθέντων να παραδέχονται ότι έχουν διαφωνίες για το ζήτημα αυτό με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

 Οι συσκευές έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ατόμων όλων των ηλικιών[1]. Τα παιδιά τις χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση περιεχομένου και για να παίζουν παιχνίδια, ενώ οι ενήλικες στηρίζονται σε αυτές για να διατηρήσουν επαφές με φίλους και οικογένεια ανά τον κόσμο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι κάθε συσκευή απαιτεί έγκαιρες ενημερώσεις, προκειμένου να διατηρήσει ένα αξιόπιστο επίπεδο ασφάλειας και υψηλών επιδόσεων.

Δεδομένου ότι το 34% των ερωτηθέντων ενηλίκων θεωρούν την εγκατάσταση ενημερώσεων απογοητευτική και ενοχλητική, δεν αποτελούν έκπληξη οι διαφωνίες μεταξύ των μελών της οικογένειας σχετικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος ή την απροθυμία τους για αυτές τις τακτικές ενημερώσεις.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι, ανεξάρτητα από το εάν ζουν μόνοι τους ή με την οικογένεια, το 77% των ενηλίκων συνήθως εγκαθιστούν ενημερώσεις σε συσκευές του σπιτιού από μόνοι τους. Οι περιπτώσεις όπου τα άτομα είναι υπεύθυνα για την ενημέρωση των gadget τους είναι λιγότερο συχνές (12%). Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα άτομα που ρωτήθηκαν, οι σύντροφοί τους (7%) και τα παιδιά (4%) σπάνια ενημερώνουν τις συσκευές.

 

«Εφόσον πλέον όλα τα μέλη των σύγχρονων οικογενειών χρησιμοποιούν gadget, η εγκατάσταση ενημερώσεων γίνεται πραγματικά οικογενειακή υπόθεση. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία σε κάποιο βαθμό. Βλέπουμε ότι πάνω από το ένα τρίτο (35%) των ερωτηθέντων διαφωνούν ακόμη και με τα μέλη της οικογένειάς τους σχετικά με τη σημασία των ενημερώσεων, κάτι που δείχνει πιθανώς πόσο σοβαρά παίρνουν οι χρήστες την ασφαλή περιήγηση τόσο των ίδιων όσο και των αγαπημένων τους στο διαδίκτυο. Η έγκαιρη εγκατάσταση ενημερώσεων συνεισφέρει όχι μόνο στην απόκτηση νέων χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος διεπαφής ή καινούργιων λειτουργιών, αλλά και στη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ασφάλειας της συσκευής. Έτσι, τα προσωπικά δεδομένα όλων των μελών της οικογένειας διατηρούνται ασφαλή, καθώς διασφαλίζεται η γρήγορη και βέλτιστη λειτουργία όλων των συσκευών», σχολιάζει η Marina Titova, Επικεφαλής του Τμήματος Μάρκετινγκ Καταναλωτικών Προϊόντων της Kaspersky.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έκθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*