Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας: Γιατι δεν είναι μια πολυτέλεια για τους πολίτες

του Βάιου Κρόκου

Μπορεί το ξέσπασμα της πανδημίας να ανέδειξε, μεταξύ άλλων, την ασφάλιση Υγείας ως μια συνετή και αναγκαία επιλογή για κάθε πολίτη και νοικοκυριό, δεν θα έπρεπε όμως να ήταν έτσι. Σημαντικοί λόγοι για να έχει κανείς ένα πρόγραμμα ιατρικής – νοσοκομειακής περίθαλψης είχε και πριν:

-Το δημόσιο σύστημα υγείας αντιμετώπιζε προβλήματα (αναμονές, ουρές, επίπεδο υπηρεσιών, κ.ά.) και προ της πανδημίας, ειδικά μάλιστα στη χώρα μας λόγω και των περικοπών που έχουν γίνει στο χώρο της υγείας τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

-Οι Έλληνες πληρώνουν ένα μεγάλο μέρος από την τσέπη τους, παρά τις παροχές της «δωρεάν» δημόσιας Υγείας. Από τα συνολικά 14,5 δις ευρώ στις δαπάνες Υγείας: Το κράτος πλήρωσε 8,5 δις, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες μόλις 600 εκατ. (γιατί είναι μόλις 1,5 εκατ πολίτες με ιδιωτική ασφάλιση), ενώ τα υπόλοιπα 5,5 δις. ευρώ από την τσέπη των πολιτών.

-Παράλληλα, μ’ ένα ιδιωτικό συμβόλαιο μπορεί να γίνει ένας καλύτερος έλεγχος στην περίθαλψη, με την επιλογή του ιατρού και του ιατρικού κέντρου βάσει των συμβεβλημένων νοσοκομείων (ιδιωτικό δωμάτιο, ασθενοφόρο ή αποκλειστική νοσοκόμα)

-Ενώ η πρόσβαση μπορεί να είναι σαφώς ευκολότερη σε σχέση με τον χρόνο αναμονής για μια εξέταση ή για ένα χειρουργείο βάσει των διαδικασιών σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους πολύ βασικούς λόγους που θα πρέπει ο καθένας να έχει κατά νου, πάντα με την συμβουλή και την κατεύθυνση του ασφαλιστικού συμβούλου για την διαμόρφωση του κατάλληλου προγράμματος, ώστε να συνάψει ένα συμβόλαιο Υγείας.

Καταλύτης η πανδημία

Και αν η συνολική παραγωγή στον κλάδο δέχθηκε πιέσεις για το σύνολο του 2020, το ενδιαφέρον για την απόκτηση ιδιωτικού συμβολαίου Υγείας αυξήθηκε αισθητά.

Χαρακτηριστικό είναι πως εν μέσω COVID-19 το 2020 η ανάπτυξη του κλάδου κινήθηκε στο 10% περίπου σε σχέση με το 2019.

Στο επίκεντρο πλέον έρχονται νέες τάσεις, δυνατότητες και tailor – made λύσεις για τις ιδιαιτερότητες κάθε περίσταση (τηλεσυμβουλευτική, έξυπνα κινητά, προληπτική ιατρική κ.α), είτε αφορά πρωτοβάθμια νοσοκομειακή κάλυψη, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και πολλά άλλα.

Όπως βλέπουμε και στα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΑΕΕ στον κλάδο Ασθενειών διατηρείται η σημαντική ανοδική τάση. Το πρώτο 4μηνο του 2021 καταγράφεται άνοδος 10,6%, ενώ στη σύγκριση Απριλίου 2021 με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 σημειώνεται σημαντική αύξηση επίσης 11,6%.

Όλα τα κρίσιμα ζητήματα γύρω από την ασφάλιση Υγείας και τους υπόλοιπους τομείς που αφορούν την επόμενη μέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης θα τεθούν επί τάπητος στο ερχόμενο Insurance Conference.

Δείτε αναλυτικα:

Στις 15 Ιουνίου το Insurance Conference 2021: Η ασφαλιστική αγορά με το βλέμμα στο μέλλον

O Giuseppe Zorgno είναι ο φετινός «Διακεκριμένος Ηγέτης της Ασφαλιστικής αγοράς»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*