Μεγάλη συμμετοχή Διαμεσολαβητών απ’ όλη την Ελλάδα στο webinar Ε.Ε.Α.-Παν. Πειραιά

Από όλη την Ελλάδα εκατοντάδες επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές παρακολούθησαν το ενδιαφέρον σεμινάριο, που διοργάνωσε  το Ε.Ε.Α., στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το webinar σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, κέρδισε το ενδιαφέρον, και  αποτελεί την αρχή και άλλων σχετικών δράσεων, καθώς το Ε.Ε.Α. αναπτύσσει συνεργασίες και με άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα επενδύοντας στη γνώση.

Το webinar εστίασε στο μείζον θέμα που σήμερα απασχολεί τον κάθε επαγγελματία και είναι η «συμπεριφορά του καταναλωτή σε σχέση με την ασφάλιση».

Υποστηρίχθηκε από τον κ. Παναγιώτη Ξένο, Επίκουρο Καθηγητή Ασφαλιστικής Επιστήμης, στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του ΠΑΠΕΙ, ο οποίος παρουσίασε στους συμμετέχοντες τη σύγχρονη οικονομική προσέγγιση αναφορικά με την ασφάλιση και τη συμπεριφορά των καταναλωτών, αναδεικνύοντας όλα όσα επιστημονικά καταγράφονται και αποτελούν βάση αναφοράς για την εργασία των επαγγελματιών.

Το webinar χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρης Γαβαλάκης κάνοντας ευκρινές ότι το Ε.Ε.Α. στηρίζει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση σε όλη την Ελλάδα και βρίσκεται σε συνεργασία με τα άλλα Επιμελητήρια και τα Σωματεία του κλάδου. Επισήμαναν τη σημασία διαρκούς προόδου του κλάδου και της επιβεβλημένης προσαρμογής των επαγγελματιών στις εξελίξεις. Ακόμα τονίστηκε η γενική συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται από το Ε.Ε.Α. προκειμένου οι κλάδοι και τα επαγγέλματα όπως της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης να στηρίζονται και να εντάσσονται με επάρκεια στις απαιτήσεις της νέας εποχής, η οποία σχετίζεται άμεσα με την εκπαίδευση και την διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων.

Στο σεμινάριο ο κ. Π. Ξένος παρουσίασε εκτός από τις επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν το θέμα, και  αποτελέσματα εφαρμοσμένων ερευνητικών μελετών από την διεθνή εμπειρία σχετικά με τη συμπεριφορά των καταναλωτών ασφαλιστικών προϊόντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*