Μητσοτάκης: Σε 3 άξονες το νέο ΕΣΥ

«Πρόκληση της επόμενης μέρας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνέδριο, την συγκρότηση ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας «που θα μπορεί αποτελεσματικά να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

Αναφερόμενος στα προβλήματα της ΠΦΥ στις εργασίες του συνεδρίου «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή»,  παραδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης ότι «πάνω στην αντιμετώπιση της κρίσης του Covid αναδείχθηκαν και χρόνιες παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας τις οποίες έχουμε υποχρέωση να μην κρύψουμε «κάτω από το χαλί». Μάλιστα, κατά την έναρξη της ομιλίας του είχε σταθεί στο γεγονός ότι το ΕΣΥ βρέθηκε σε «πολιορκία» από την πανδημία όταν ήδη είχε περάσει «μία δεκαετή οικονομική κρίση με σημαντικές αδυναμίες και ως προς τις υποδομές του και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό».

 Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα υπό δύσκολες συνθήκες. «Το γεγονός ότι ιδιωτικά νοσοκομεία μπήκαν πια σε τακτικές εφημερίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα του ΕΣΥ» προσθέτοντας ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι υποχρεωτικά κρατικό σύστημα υγείας».

Στην κατεύθυνση αυτή ο  κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πρέπει να εξευρεθούν νέες δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα,  με στόχο την καλύτερη δυνατή περίθαλψη,στο καλύτερο δυνατό κόστος.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*