Β. Θεοχαράκης, ΜΙΝΕΤΤΑ: Δεν υπάρχουν συζητήσεις περί πώλησης της εταιρείας

Δεν υφίσταται ζήτημα πώλησης, ούτε συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με το επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners ή άλλον ενδιαφερόμενο. Αυτό αναφέρει επισήμως σε λιτή ανακοίνωση η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική και ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Βασίλης Θεοχαράκης, σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων οικονομικών ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Μετά την πρόσφατη εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC και την ολοκλήρωση του deal Generali – ΑΧΑ πληθαίνουν τα σενάρια συγχωνεύσεων – εξαγορών και στρατηγικών συμμετοχών στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και συγκέντρωσης του κλάδου με φόντο την επόμενη μέρα, φημολογίες που αναμένεται να απασχολήσουν και το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΜΙΝΕΤΤΑ:

Τόσο οι μέτοχοι, όσο και η Διοίκηση της Εταιρίας διαψεύδουν ρητά και κατηγορηματικά τα περί συζητήσεων με εκπροσώπους του ανωτέρω επενδυτικού κεφαλαίου, αλλά και με οποιονδήποτε άλλον, περί πώλησης της επιχείρησής μας.

Αντιθέτως, σε συνέχεια της σχεδόν 50χρονης επιτυχημένης παρουσίας της ΜΙΝΕΤΤΑ στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και διαβλέποντας τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανοδική και εύρωστη πορεία της Εταιρίας μας, τόσο οργανικά, αξιοποιώντας τα κεφάλαιά μας και την γνώση και εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού μας (δίκτυο πωλήσεων και εργαζόμενοι), όσο και με την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών“.

Τι συνέβη το 2020

ΜΙΝΕΤΤΑ κτίριοΣτην πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2020, η εταιρεία σημείωνε: “Η σταθερότητα που επιδεικνύει η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική στο πέρασμα των χρόνων, αποτελεί επιβεβαίωση του σωστού επιχειρησιακού σχεδιασμού και της ορθής πορείας που ακολουθεί, δημιουργώντας ταυτόχρονα το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να συνεχίσει να παρέχει άρτια ασφαλιστικά προϊόντα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με σεβασμό προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη”

Συνοπτικά, η MINETTA Ασφαλιστική, πέτυχε σημαντική αύξηση, άνω του 30%, του Δείκτη Κάλυψης Κεφαλαιακής Απαίτησης Φερεγγυότητας (SCR), ο οποίος διαμορφώθηκε στο 159,3% για το 2020, ξεπερνώντας μάλιστα κατά πολύ τον μεσοπρόθεσμο στόχο του 120% που είχε τεθεί για το συγκεκριμένο έτος.

Αντίστοιχα σημαντική αύξηση (32,3%) επετεύχθη και στο τεχνικό αποτέλεσμα. Η Εταιρεία διατήρησε την παραγωγική της δυναμική κατά το έτος 2020, παρότι ο αρχικός προγραμματισμός διαφοροποιήθηκε λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2020, η Εταιρεία κατάφερε να πετύχει αύξηση στην παραγωγή της Υγείας και των Γενικών Κλάδων και να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιό της στον Κλάδο Αυτοκινήτου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*