Generali: Ολοκληρώθηκε επισήμως η εξαγορά της AXA στην Ελλάδα

Η Generali ολοκλήρωσε την εξαγορά της ελληνικής θυγατρικής του Ομίλου ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε., μετά την διασφάλιση όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς και την αρχή ανταγωνισμού. Η εξαγορά ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, σημειώνεται και η έναρξη της 20ετούς αποκλειστικής συμφωνίας διανομής της Generali με την Alpha Bank.

Η συμφωνία είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της Generali να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην Ευρώπη, καθώς η Generali γίνεται ηγετικός παράγοντας στην ελληνική αγορά, τόσο στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (#2) όσο και στον κλάδο ασφαλίσεων Υγείας (#3), αποκτώντας, παράλληλα, πρόσβαση σε ένα σημαντικό κανάλι bancassurance, σε συνεργασία με την Alpha Bank.

Η Alpha Bank είναι ηγέτης στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, εξυπηρετώντας περίπου 3,1 εκατομμύρια πελατών, μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 300 καταστημάτων. Η αποκλειστική συνεργασία με την Alpha Bank στηρίζει τη φιλοδοξία της Generali να ενισχύσει το κανάλι bancassurance, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξή της στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων.

Ο κ. Πάνος Δημητρίου αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου των ασφαλιστικών φορέων του Ομίλου Generali στην Ελλάδα.

*Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε και η AXA με τίτλο “Η ΑΧΑ ολοκλήρωσε την πώληση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα“, σημειώνοντας: Η ΑΧΑ ανακοινώνει σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η πώληση στην Generali των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα, έναντι συνολικού καθαρού τιμήματος 167 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International της Generali, υπογράμμισε: «Η εξαγορά αυτή συνάδει με τη στρατηγική της Generali να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην Ευρώπη. Έχουμε εξασφαλίσει ηγετικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αποτελώντας κορυφαίο παράγοντα στον κλάδο των Γενικών ασφαλίσεων και στην Υγεία, ενισχύοντας παράλληλα τον τομέα της Ζωής. Η αποκλειστική, μακροχρόνια συνεργασία με την Alpha Bank εξασφαλίζει πρόσβαση σε 3,1 εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 300 καταστημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν το εκτεταμένο δίκτυο διανομής μας, ώστε να διασφαλιστεί ότι περισσότεροι πελάτες από ποτέ θα έχουν πρόσβαση στο εξαιρετικό και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Generali».

O CEO της Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης, δήλωσε: «Η στρατηγική μας συνεργασία με τη Generali είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοδοξίας μας να εδραιώσουμε την ανταγωνιστική μας θέση στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων και αποτελεί μέρος του επικαιροποιημένου στρατηγικού μας σχεδίου, «Project Tomorrow». Καλωσορίζουμε την Generali και προσβλέπουμε σε εξαιρετική συνεργασία προς όφελος των πελατών μας και των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*