ΓΣΕΒΕΕ και Mastercard ενώνουν τις δυνάμεις τους και εκπαιδεύουν ΜμΕ με ψηφιακές δεξιότητες και επικοινωνία

Την εγγραφή τους σε μία σειρά δωρεάν μαθημάτων που θα τους βοηθήσουν να ενισχύσουν τις ψηφιακές και επικοινωνιακές δεξιότητές τους και να μεταμορφώσουν την επιχείρησή τους μπορούν να πραγματοποιήσουν από σήμερα οι εργοδότες μικρών επιχειρήσεων και οι αυτοπασχολούμενοι επαγγελματίες κάθε κλάδου, από όλη την Ελλάδα. Τα μαθήματα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Mastercard, που ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους με στόχο να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να χτίσουν μια σωστή διαδικτυακή παρουσία, να ανταποκριθούν καλύτερα στις νέες απαιτήσεις των πελατών τους και να τονώσουν, τελικά, τις πωλήσεις τους.

Αναλυτικότερα, τα μαθήματα, που θα πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης και θα έχουν διάρκεια 12 ωρών το καθένα, θα είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και για ένα έτος για όσους ενδιαφερόμενους έχουν κάνει την εγγραφή τους και θα καλύπτουν τις παρακάτω θεματικές:

  • Ψηφιακές συναλλαγές – Ηλεκτρονικές πληρωμές: Ένα μάθημα που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρονικού εμπορίου, να κατανοήσουν την έννοια του «ψηφιακού πελάτη» και να εξοικειωθούν περισσότερο με τα διαφορετικά είδη ηλεκτρονικών πληρωμών και τα χαρακτηριστικά τους
  • Ψηφιακό Μάρκετινγκ με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Ένα μάθημα που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να περάσουν από το παραδοσιακό στο ψηφιακό μάρκετινγκ και να μάθουν πώς μπορούν να προσεγγίζουν υφιστάμενους και νέους πελάτες και να προβάλλουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα ψηφιακά εργαλεία
  • Βασικές αρχές επικοινωνίας στην εξυπηρέτηση πελατών: Ένα μάθημα που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν την επικοινωνία με τους πελάτες τους και να ανταποκριθού αποτελεσματικότερα στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια.

Αναφερόμενος στη σημασία της πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς δήλωσε: «Η κρίση της πανδημίας συμπίπτει με σημαντικές ψηφιακές και τεχνολογικές αλλαγές στις επιχειρήσεις και την οικονομία. Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν, αν δεν κινηθούν γρήγορα προς την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, να χάσουν το τρένο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και της Mastercard απαντά ακριβώς σε αυτή την ανάγκη, παρέχοντας μία σειρά μαθημάτων που θα βοηθήσουν κάθε επιχείρηση να κάνει τα πρώτα βήματα της στην ψηφιακή εποχή. Θέλω να ευχαριστήσω τη Mastercard για αυτήν τη γόνιμη συνεργασία και ελπίζω και άλλες μεγάλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της».

Από την πλευρά της, η Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Άσπα Παλημέρη δήλωσε σχετικά: «Με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να είναι αυτές που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, ως Mastercard αποφασίσαμε πως αυτή ήταν η σωστή στιγμή να διευρύνουμε τα όσα μέχρι τώρα τους προσφέραμε μέσω των προϊόντων και της τεχνολογίας μας. Εγκαινιάσαμε, λοιπόν, πριν από λίγους μήνες την πρωτοβουλία Digital Doors, που έχει ως βασικό της στόχο να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να προσαρμοστούν καλύτερα στη νέα πραγματικότητα, να βγουν δυνατότερες από την περιπέτεια της πανδημίας και να αναπτυχθούν, μέσα από την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων. Και επειδή, για να μπορεί κανείς να αξιοποιήσει σωστά τα ψηφιακά εργαλεία, πρέπει να έχει και τις κατάλληλες δεξιότητες και στη Mastercard πιστεύουμε στη δύναμη της συνέργειας, για το εκπαιδευτικό σκέλος της πρωτοβουλίας μας Digital Doors αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους πλέον ειδικούς, στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΣΕΒΕΕ. Με αυτή την αφετηρία, δουλέψαμε με το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ και έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απαντά στις ανάγκες των ΜμΕ, όπως αυτές διαμορφώνονται από τη νέα πραγματικότητα και ανοίγει τον δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους».

Η φόρμα εγγραφής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς και περισσότερες πληροφορίες για αυτό είναι διαθέσιμες εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*