Alpha Bank: Επί τάπητος ΑΜΚ 800 εκατ. ευρώ

Την απάντησή της σε σχετικά δημοσιεύματα δίνει η “Alpha Services and Holdings S.A.”, 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank A.E. (“Alpha Bank”), σχετικά με την αναθεώρηση του στρατηγικού της πλάνου και το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων μέσω ΑΜΚ.

Όπως αναφέρει, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων.

Η Alpha Bank θεωρεί εξαιρετικά θετικές τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, και αναλαμβάνει να συμβάλλει υποστηρικτικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

H Alpha Services and Holdings S.A, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα προβεί εγκαίρως σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί του θέματος αυτού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*