Σε εγρήγορση οι ασφαλιστικές για τη φωτιά, καταστροφές και σε κατοικίες

Kαταστροφές σε οικίες, αγροικίες και εξοχικά που στην πλειονότητα τους βρίσκονταν διάσπαρτα και εκτός οικισμών είναι μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός της φωτιάς που έχει κάνει στάχτη ήδη 40.000 στρέμματα δάσους.

H φωτιά που καίει από την Τετάρτη στον Σχίνο Κορινθίας , έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ έχει φτάσει μέχρι τη Δυτική Αττική, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη οριοθέτηση του πύρινου μετώπου.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι οι βασικοί «εχθροί» των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τώρα ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα σε ΛιακωτόΠευκενέαΧάνι ΔερβένιΑιγειρούσες και στις Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Μακρινού και Αγίου Ιερόθεου.

Ο κρατικός μηχανισμός και οι ασφαλιστικές εταιρείες από την πλευρά τους θα καταμετρήσουν τις ζημιές στις περιουσίες μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Υπενθυμίζεται, δυστυχώς, πως και σε αυτή την περίπτωση – παρά τις αυξανόμενες σε ένταση και συχνότητα φυσικές καταστροφές – λίγες παραμένουν οι ασφαλισμένες κατοικίες.

Συγκεκριμένα, μόνο το 15% των σπιτιών στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένα για πυρκαγιά, κλοπή και φυσικές καταστροφές όπως σεισμό, πλημμύρα κ.λπ. δηλ. σχεδόν 9 στα 10 είναι ανασφάλιστα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*