Τα logistics της ασφαλιστικής αγοράς, τα λάθη και οι κίνδυνοι

της Ελενας Ερμείδου

Σε πλήρη λειτουργία τα logistics της ασφαλιστικής αγοράς προκειμένου να είναι πιάσουν μερίδια από τις σιδηροδρομικές μεταφορές, τις αερομεταφορές, τις οδικές μεταφορές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, τις διανομές και τις αποθηκεύσεις.

Η Αθήνα υπό την πίεση των Βρυξελλών δείχνει σαν να ξεκολλάει θέλει δεν θέλει, σταματώντας να επαναλαμβάνει διαρκώς τα πλεονεκτήματα της χώρα ο κέντρο logistics και εφοδιαστικής αλυσίδας . Υπό τις πιέσεις των Βρυξελλών και προτροπές της διεθνούς εμπορευματικής κοινότητας δείχνει να θέλει σχεδιάσει στρατηγική λαμβάνοντας αναπτύσσοντας την γεωστρατηγική θέση της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Πάτρας.

Τα δύο μεγάλα έργα για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο και την Θεσσαλονίκη στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, και οι δύο περιοχές πλησίον των δύο μεγάλων λιμένων θα διευκολύνουν την ανάπτυξη νέων λειτουργιών και υπηρεσιών logistics. H Αθήνα θα αποτελέσει Hub Νοτιοανατολικής Ευρώπη, η Θεσσαλονίκη Hub Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μεσογείου με σύνεση την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Η κατασκευή του νέου κέντρου εμπορευματικών μεταφορών και logistics στο Θριάσιο Πεδίο, θα διευκολύνει την ανάπτυξη νέων λειτουργιών και υπηρεσιών logistics. Αφού ολοκληρωθεί θα αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους χερσαίους λιμένες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι κίνδυνοι των logistics

Εν μέσω μεγάλων και ραγδαίων εξελίξεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, η ασφάλιση των logistics (μεταφορές και αποθηκεύσεις ) αποτελούν το κλειδί της ανάπτυξης του κλάδου και της οικονομίας.

Σημαντικό το κομμάτι της Αστικής Ευθύνης των Third Party Logistics, 3PL, των εμπορευμάτων που βρίσκονται εντός των αποθηκευτικών χώρων, η ασφάλιση των μεταφορών, η ασφάλιση εταιρειών εφοδιαστικής αλυσίδα για κατά παντός κινδύνους, η ασφάλιση των υπαλλήλων έναντι κινδύνων υγείας με ομαδικά ασφαλιστήρια και η ασφάλιση κατά cyber κινδύνων που γίνονται ολοένα πιο απειλητικοί, αυξάνοντας την συχνότητα και την σφοδρότητα τους. Η ασφάλιση των cyber κινδύνων είναι μείζονος σημασίας καθώς ένα μεγάλο χτύπημα σε ένα σημείο της αλυσίδας μπορεί να προκαλέσει διακοπή των ροών σε όλο το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Όπως έγραψε χτες το IW στην σελίδα του editorial η ασφαλιστική αγορά για να προχωρήσει και να ξεπεράσει το 2% με 2,5% χρειάζεται να ξεφύγει από τα τετριμμένα, τους αόριστους στόχους και τις τετριμμένες στρατηγικές ανάπτυξης.

Απαιτείται εξειδίκευση και εκπαίδευση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης πάνω σε κλάδους της οικονομίας με εκπαιδευτικές μεθόδους που δεν αντιγράφουν τα λάθη που προοιωνίζουν ανάπτυξη και αποφεύγουν τους κίνδυνους του παρελθόντος που έγιναν με την αγορά.

 

Μεγάλη ευκαιρία για την ασφαλιστική αγορά η ανάπτυξη των logistics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*