Ώρα εξετάσεων για τους επαγγελματίες ασφαλιστές

Ένα από τα μελανά σημεία της πανδημίας τους προηγούμενες μήνες ήταν και το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εξετάσεις πιστοποίησης για τους επαγγελματίες ασφαλιστές. Βασικό κομμάτι, άλλωστε, του πετυχημένου ασφαλιστή είναι η συνεχής κατάρτιση και εκπαίδευση ώστε να αντιμετωπίσει όλες τις σύγχρονες προκλήσεις και κινδύνους προσφέροντας γνώση σε κάθε υποψήφιο πελάτη.

Είναι φυσικά και η νομιμότητα και ο επαγγελματισμός – κατοχή των ανάλογων πιστοποιητικών συναρτήσει του κλάδου και του είδους ενός ασφαλιστή (μεσίτης, πράκτορας)

Έτσι, για την πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων Ασφαλιστικού Πράκτορα, Μεσίτη Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων και Επενδυτικών Προϊόντων Βασιζόμενων σε Ασφάλιση οι ημερομηνίες είναι:

-Σάββατο 22 και Κυριακή 23/5 στην Αθήνα

-Σάββατο 29 και Κυριακή 30/5 στην Θεσσαλονίκη

-Σάββατο 26 και Κυριακή 27/6 στην Αθήνα 

Παράλληλα, τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν καλύτερα, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε και τις επόμενες ημερομηνίες για τις σχετικές εξετάσεις. Ειδικότερα, οι εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών γνώσεων Ασφαλιστικού Πράκτορα, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 153/2/8.1.2019, θα διεξαχθούν το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στην Αθήνα.

-Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.

-Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.

Επίσης, οι εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών γνώσεων Μεσίτη Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 153/2/8.1.2019, θα διεξαχθούν την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στην Αθήνα.

-Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.

-Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.

Τέλος, οι εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών γνώσεων Επενδυτικών Προϊόντων βασιζόμενων σε Ασφάλιση, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 153/2/8.1.2019, όπως ισχύει, θα διεξαχθούν την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στην Αθήνα.

-Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις, πατήστε εδώ.

-Για τις Οδηγίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και το τέλος εξετάσεων, πατήστε εδώ.

“Εξετάσεις στη δουλειά”

Πέραν των παραπάνω σημαντικών πιστοποιήσεων, οι ασφαλιστές δίνουν επιπλέον εξετάσεις πλέον – μεταφορικά – στην καθημερινότητα και την εργασία.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία αλλά και μονόδρομο για πολλούς ώστε να προσεγγίσουν νέα παραγωγή και να διατηρήσουν χαρτοφυλάκια.

Το ενδιαφέρον στρέφεται σε τομείς που σχετίζονται άμεσα με το άνοιγμα της οικονομίας και κλάδους ασφαλειών που μπορούν να φέρουν άνοδο στις πωλήσεις: προϊόντα για επιχειρήσεις, βιομηχανίες, ασφάλιση πυρός και κατά φυσικών καταστροφών, πιστώσεις και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

διαβάστε αναλυτικά: Άνοιγμα αγοράς και αυτοκίνητο φέρνουν κινητικότητα στις ασφάλειες

Στο επίκεντρο επανέρχεται και το τουριστικό προϊόν, για το οποίο η χώρα ευελπιστεί σε “καλύτερες” μέρες σε σχέση με το άκρως αρνητικό 2020.

Βάιος Κρόκος

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*