Ετοιμάζεται η Task Force 100 ατόμων για την ταχύτερη απονομή συντάξεων

Μέχρι την Δευτέρα 10 Μαϊου έχουν την δυνατότητα να αποστείλουν τις σχετικές αιτήσεις οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ που θα συμβάλουν στην ομάδα εργασίας για την ταχύτερη απονομή συντάξεων, στο πλαίσιο των τελευταίων προσπαθείων του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την πρόσκληση απασχόλησης με καθεστώς σύμβασης έργου συνολικά εκατό (100) συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ και του Δημοσίου , συνολικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών, χωρίς τη δυνατότητα ανανέωσης, για το έργο της υποστήριξης των διαδικασιών απονομής συντάξεων  σε υπηρεσίες του e- Ε.Φ.Κ.Α σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα και Τρίπολη.

Η λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων  είναι η 10η ΜΑΪΟΥ 2021, ημέρα Δευτέρα.

Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Να είναι συνταξιούχοι γήρατος, πρώην υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτόν ασφαλιστικών φορέων και του Δημοσίου,

2. Η απασχόλησή τους κατά τον χρόνο της ενεργούς υπηρεσίας τους να ήταν σε αντικείμενα όπως: επεξεργασία των αιτημάτων παράτασης αναπηρικών συντάξεων, απονομή και παράταση του εξωϊδρυματικού επιδόματος, μεταβίβαση σύνταξης λόγω θανάτου, απονομή συντάξεων όλων των κατηγοριών, διαδικασία ελέγχου στην ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισης και των εισφορών, καθώς και υποστήριξη της γραμματείας συντάξεων επεξεργασίας των αιτημάτων συντάξεων για τουλάχιστον τρία (3) έτη.

3. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας έως 70 ετών.

Για την υποβολή των αιτήσεων έχει τεθεί σε εφαρμογή ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και είναι προσβάσιμη μέσω της διαδρομής www.efka.gov.gr -> Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Συνταξιούχους -> Πρόσκληση για απασχόληση συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ και του Δημοσίου.

διαβάστε: Πιο γρήγορα η απονομή συντάξεων: Οι βασικές ρυθμίσεις της τροπολογίας του Υπ. Εργασίας

επίσης: Απονομή συντάξεων: Ο project manager Μ. Κεφαλογιάννης και η υπόλοιπη task force

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*