Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Munich Re, καθαρά κέρδη 600 εκ. στο πρώτο τρίμηνο 2021

της Ελενας Ερμείδου

Καθαρά κέρδη ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις  η Munich Re για το πρώτο τρίμηνο του 2021, παρά τις ζημιές που έγραψε ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων που ήταν υψηλότερες του μέσου όρου.

Έχοντας ήδη κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις, η Munich Re προέβλεψε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα διπλασιαστούν σε σχέση με τα κέρδη του περασμένου αντίστοιχα τριμήνου του 2020 που είχαν διαμορφωθεί στα 221 εκατομμύρια ευρώ. Οι πρώτες τότε εκτιμήσεις μιλούσαν για κέρδη ύψους 466 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκρίνοντας τα σημερινά με τις πρώτες προβλέψεις τα κέρδη της αντασφαλιστικής είναι αυξημένα περίπου 30%.

Εξηγώντας το αποτέλεσμα, η Munich Re τονίζει ότι οφείλεται κυρίως στην λειτουργική ανάπτυξη και τις επενδύσεις οι αποδόσεις των οποίων ήταν ευθυγραμμισμένες με τις εκτιμήσεις καθώς επίσης και στις ισχυρές επιδόσεις της Ergo, οι οποίες αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο των ζημιών από τις μεγάλες καταστροφές στις ΗΠΑ στην διάρκεια του τριμήνου.

Στα αποτελέσματα επίσης του πρώτου τριμήνου επέδρασαν και οι ζημιές από τον Covid-19 ωστόσο οι απώλειες αυτές είχα συμπεριληφθεί στις προβλέψεις.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Munich Re ανακοίνωσε για την οικονομική χρήση κέρδη ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, πολύ λιγότερα από το 2019 που είχαν κλείσει στα 2,7 δισεκατομμύρια μετά από ζημιές ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων που έγραψε λόγω του Covid-19.

Σημειώνεται τα λειτουργικά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 481 εκατομμύρια, μειωμένα κατά 17% από έτος σε έτος με τα καθαρά κέρδη να έχουν σημειώσει πτώση 2,3% στα 212 εκατομμύρια ευρώ.

Τα τελικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα ανακοινώσει η Munich Re στις 6 Μαίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*