Interamerican: Μετασχηματίζεται δυναμικά και ανοίγει νέους ορίζοντες στους εργαζόμενους

Ιδιαίτερα ουσιαστική ήταν η συμβολή της INTERAMERICAN στη θεματική ανάπτυξη της πρώτης από τη σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), που οργανώθηκε στις 6 Απριλίου. Στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν, υπό τον τίτλο «Top HR Best Practices Series», ο ΣΔΑΔΕ προσκαλεί στελέχη του τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία στις επιχειρήσεις τους, καθώς επίσης να συζητήσουν τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει κατά την υλοποίηση.

Εκ μέρους της INTERAMERICAN η Δροσιά Καρδάση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, κατά την παρουσίαση με θέμα «Μετασχηματίζοντας την INTERAMERICAN σε έναν ζωντανό οργανισμό» ανέπτυξε με λεπτομέρεια το ταξίδι των δομικών και οργανωτικών αλλαγών στην εργασία, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της εταιρείας. H ανάδειξη και αναβάθμιση της αξίας του ανθρώπινου κεφαλαίου στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο, που ξεκίνησε το 2018 και ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο, χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακές -για τα ελληνικά δεδομένα- πρακτικές. Στο σύνολό του, ο νέος σχεδιασμός βασίζεται στην μοναδική εμπειρία που επιφυλάσσει η INTERAMERICAN για τους ανθρώπους της μέσα από τον νέο τρόπο εργασίας που έχει υιοθετήσει. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται, πλέον, σε αυτοδιοικούμενες ομάδες χωρίς ιεραρχία, καλλιεργώντας δεξιότητες πέρα από τα όρια της εξειδίκευσής τους, σε ένα περιβάλλον συνεχούς μάθησης, πειραματισμού και καινοτομίας.

Όπως επεσήμανε η κ. Καρδάση, οι επιταχυνόμενες μεταβολές στο επιχειρηματικό -και όχι μόνο- περιβάλλον απαιτούν καλά αντανακλαστικά άμεσης ανταπόκρισης και προσαρμογής των οργανισμών. «Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και συνεχώς, καθώς και οι ανάγκες των πελατών μας ενώ ο ψηφιακός κόσμος διαμορφώνει νέες συνθήκες και συνήθειες στην καθημερινότητα όλων. Για να είμαστε επιτυχημένοι σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι αναγκαίο να κτίσουμε έναν ευέλικτο, ζωντανό οργανισμό, που θα μπορεί να αισθάνεται, να αντιλαμβάνεται και να ανταποκρίνεται σε κάθε νέα πρόκληση» τόνισε η ομιλήτρια.

Στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, η INTERAMERICAN ανταποκρίνεται βάζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους της στον επίκεντρο: εμπλέκει τους εργαζόμενους σε όλα τα στάδια του νέου σχεδιασμού, δημιουργεί μαζί τους τις νέες εταιρικές αξίες, επενδύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Αναδεικνύει τους ρόλους των εργαζομένων δίνοντάς τους την ελευθερία να παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις που αφορούν στους ίδιους, ενώ επενδύει στην ανάπτυξη του ταλέντου που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος της εταιρείας ως μοναδικός – διαφορετικός. Υποστηρίζει τους εργαζόμενους να εργάζονται με πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και διάθεση για προσωπική ανάπτυξη. Καταργεί την παραδοσιακή αξιολόγηση και εμπεδώνει μια κουλτούρα ανοικτού διαλόγου και συνεχούς ανατροφοδότησης.

Σε συνέχεια του νέου σχεδιασμού της, η INTERAMERICAN προχώρησε κατά το προηγούμενο διάστημα σε διαδικασία πλήρωσης όλων των θέσεων εργασίας στον οργανισμό από την αρχή, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και στις προσωπικές δεξιότητες των υποψηφίων. Κατά την υλοποίηση του έργου του Μετασχηματισμού, όλες οι θέσεις εργασίας καταργήθηκαν και όλοι οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να επαναιτηθούν την υποψηφιότητά τους για την θέση που κατείχαν πριν ή για οποιαδήποτε άλλη θέση επιθυμούσαν. Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα είχε ως κύριες αρχές την αντικειμενικότητα και τη συλλογικότητα και ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην αξιολόγηση των δεξιοτήτων των συναδέλφων τους.

Η επικεφαλής της ομάδας Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, Δροσιά Καρδάση, είχε την ευκαιρία απαντώντας και σε ερωτήσεις που τέθηκαν στο τέλος της συζήτησης, να υπογραμμίσει τον νέο ορίζοντα που ανοίγει στην προοπτική της INTERAMERICAN αλλά και των εργαζομένων της το νέο μοντέλο εργασίας και εξέλιξης των ανθρώπων της εταιρείας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*