Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για το νέο πλαίσιο κρατικής αρωγής σε φυσικές καταστροφές

Κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο “Κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες, επείγουσες ρυθμίσεις για τη στήριξη της οικονομίας, συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός και συνταξιοδοτική ρύθμιση”.

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Πέμπτη στις 09:00. Υπενθυμίζεται πως δυσαρέσκεια επικρατεί από πλευράς ασφαλιστικής αγοράς για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων, που όπως φαίνεται δεν προκρίνει λύσεις που μπορεί να παρέχει ο κλάδος.

Αναλυτικά εδώ το Σχέδιο νόμου

διαβάστε: ΕΑΕΕ προς Χρ. Σταϊκούρα: Ανεπαρκές και αναχρονιστικό το σχέδιο νόμου για φυσικές καταστροφές

Λίγες μέρες νωρίτερα: Σοβαρές ήταν οι ενστάσεις που διατύπωσε η ΕΑΔΕ αναφορικά με το σχέδιο νόμου ως προς την κρατική αρωγή προς τις επιχειρήσεις για φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με τις θέσεις της ΕΑΔΕ, οι οποίες έχουν αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείo, oι προτεινόμενες διατάξεις αποτελούν αντικίνητρο για την σύναψη συμβολαίων Ιδιωτικής Ασφάλισης, θα είναι καταστροφικές για τον κλάδο καθώς απαξιώνουν, μεταξύ άλλων, την ιδέα της ιδιωτικής ασφάλισης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Όπως συμπληρώνει η ΕΑΔΕ, κανείς επιχειρηματίας δεν θα συνάπτει, ουσιαστικά, ιδιωτικό ασφαλιστήριο μιας και θα αναμένει την κάλυψη του από το κράτος. Ειδικότερα, η ΕΑΔΕ εκφράζει τρεις βασικούς λόγους που διαφωνεί έντονα και εκφράζει την ανησυχία της για τις διατάξεις και κυρίως τις ρυθμίσεις, που προβλέπονται στο άρθρο 5 του σχετικού σχεδίου νόμου.

αναλυτικά: Φυσικές Καταστροφές: Ενστάσεις ΕΑΔΕ για το σχέδιο νόμου – καταστροφικό για τον κλάδο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*