Πώς μπορείς να βγεις κερδισμένος συνδυάζοντας τη δημόσια με την ιδιωτική σου ασφάλιση

Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία η προστασία της υγείας αναδεικνύεται σε κυρίαρχο ζητούμενο, τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Σε αυτό το περιβάλλον, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν σίγουροι για την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θέλουν να γνωρίζουν ότι αν προκύψει πρόβλημα υγείας στους ίδιους ή σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, θα έχουν τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν χωρίς να σκέφτονται τα έξοδα. Αυτός είναι ο λόγος που όλο και πιο πολλοί στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση, αναζητώντας πρόσθετη οικονομική προστασία και περισσότερες επιλογές, τη στιγμή που θα χρειαστούν.

Συμπληρώνοντας τις παροχές του δημόσιου συστήματος, η ιδιωτική ασφάλιση παρέχει πράγματι τη σιγουριά της πρόσβασης σε ποιοτική και άμεση φροντίδα υγείας. Για την ακρίβεια, ο συνδυασμός των παροχών της ιδιωτικής και της δημόσιας ασφάλισης είναι η λύση για να εξασφαλίσει κανείς την πληρέστερη δυνατή κάλυψη με αποτελεσματική διαχείριση του κόστους.

Πώς μπορεί ένας ασφαλισμένος να επωφεληθεί από τη συνδυαστική χρήση του ιδιωτικού ασφαλιστηρίου του και των παροχών του δημόσιου ασφαλιστικού ταμείου;

Ένας από τους πιο συνήθεις τρόπους αφορά την κάλυψη της συμμετοχής στα έξοδα νοσηλείας. Είναι γνωστό ότι τα προγράμματα υγείας, ανάλογα με τους όρους κάθε συμβολαίου, προβλέπουν ένα ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας που γίνονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Το ποσό αυτό μπορεί να μειωθεί σημαντικά ή ακόμη και να μηδενιστεί αν γίνει ταυτόχρονα χρήση του δημόσιου ασφαλιστικού φορέα.

Όφελος υπάρχει, όμως, και στις περιπτώσεις στις οποίες η νοσηλεία γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχουν, ουσιαστικά, έξοδα νοσηλείας, ωστόσο πολλά ασφαλιστικά προγράμματα προβλέπουν την παροχή οικονομικής υποστήριξης με τη μορφή επιδόματος.

Για παράδειγμα, το ABC Health Care, το νοσοκομειακό πρόγραμμα της MetLife, καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας σε κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας με κεφάλαιο που μπορεί να φθάσει μέχρι και τις 500.000 ευρώ ετησίως. Αν η νοσηλεία γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο, το πρόγραμμα παρέχει ημερήσιο επίδομα με το οποίο μπορεί κανείς να καλύψει πρόσθετα έξοδα που θα προκύψουν στη διάρκεια της νοσηλείας ή ενδεχόμενες ανάγκες στην περίοδο της ανάρρωσης.

Είναι, επίσης, γεγονός ότι η αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας μπορεί ορισμένες φορές να απαιτήσει υψηλές δαπάνες, που υπερβαίνουν τα έξοδα νοσηλείας, είτε αυτή αφορά ιδιωτικό είτε δημόσιο νοσοκομείο. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί μετάβαση και διαμονή μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας, απουσία για ένα διάστημα από την εργασία, νοσηλευτική βοήθεια στο σπίτι κ.ά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο συνδυασμός της δημόσιας και της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να προσφέρει πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη, περιορίζοντας σημαντικά το οικονομικό άγχος για τον ασφαλισμένο. Μια τέτοια λύση είναι το MediPlan της MetLife, το οποίο μπορεί να συμπληρώσει τις παροχές του δημόσιου φορέα ή να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο νοσοκομειακό πρόγραμμα. Ανάλογα με το επίπεδο που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος με βάση τις ανάγκες του, το MediPlan παρέχει νοσοκομειακό επίδομα, το οποίο καταβάλλεται ακόμη και για μία ημέρα νοσηλείας, είτε αυτή αφορά δημόσιο είτε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Λύσεις ολοκληρωμένης προστασίας παρέχει, επίσης, το ExtraMed της MetLife. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να καλύψει την εμφάνιση 7 ή 31 σοβαρών ασθενειών με την παροχή χρηματικού επιδόματος που καταβάλλεται σε μετρητά, 30 ημέρες μετά τη διάγνωση, ανεξάρτητα από το αν θα απαιτηθεί νοσηλεία. Τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως κρίνει ο ασφαλισμένος και ανάλογα με τις ανάγκες του.

Όλα τα προγράμματα υγείας της MetLife παρέχουν πρόσβαση στο Advanced Benefit Club, ένα ισχυρό και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο, που περιλαμβάνει τα περισσότερα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, και πάνω από 2.000 γιατρούς σε όλη την επικράτεια. Μέσω του Advanced Benefit Club υπάρχει η δυνατότητα, μεταξύ άλλων, για απευθείας αποζημίωση της νοσηλείας, ειδικές τιμές για προληπτικούς ελέγχους (check-up), δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, προνομιακές τιμές σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε ένα ευρύ πανελλαδικό δίκτυο γιατρών και διαγνωστικών κέντρων.

Η φροντίδα της υγείας θα εξακολουθήσει να είναι ζήτημα προτεραιότητας για κάθε οικογένεια και τη νέα χρονιά. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε πώς θα αξιοποιήσουμε έξυπνα όλες τις διαθέσιμες λύσεις και δυνατότητες. Συνδυάζοντας τις παροχές του ασφαλιστικού μας ταμείου με τις επιλογές και την πρόσθετη σιγουριά που προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση, μπορούμε να είμαστε πολλαπλά κερδισμένοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*