Επιχειρήσεις ζητάνε να μάθουν τις ασφάλειες

της Ελενας Ερμείδου

Η πανδημία προκάλεσε την χειρότερη οικονομική καταστροφή μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατατρόπωσε την ζήτηση και την προσφορά, ενώ τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμα. Θα ανάψουν τα φώτα της οικονομίας μετά την κρίση του Covid-19; Επιχειρήσεις και ασφαλιστές έχουν τον πρώτο λόγο.

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις και τα υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας, κάποια στοιχεία δείχνουν πως αρκετές επιχειρήσεις τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στον κορωνοϊό, σχεδιάζοντας νέα κανάλια, αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες, αυξάνοντας την παραγωγικότητα τους. Απλά πήραν πολύ γρήγορες αποφάσεις, εκσυγχρόνισαν τα λειτουργικά τους μοντέλα και είναι έτοιμες να βγουν μπροστά.

Πώς θα βγουν μπροστά, όμως αν δεν έχουν ενημερωθεί  για τους κινδύνους από τους ασφαλιστές;

Είναι βασικό τονίζει η ΕΑΔΕ η ασφαλιστική διαμεσολάβηση να περάσει το μήνυμα για την προστασία που παρέχει ο κλάδος σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Πολύ βασικό να αναδειχθεί η αξία ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Δεν είναι μόνο η εκπαίδευση που παρέχουν οι ασφαλιστικές οι Συντονιστές Ασφαλιστικών Πρακτόρων κτλ προς τους ασφαλιστές για να επιτελέσουν σωστά το έργο τους. Είναι και πόσο καλά είναι εκπαιδευμένο το κοινό / τα στελέχη των επιχειρήσεων για να μπορεί να κατανοήσει τους κινδύνους, να κατανοήσει τους όρους ενός ασφαλιστήριο συμβολαίου, τις διαφορετικές ανάγκες που έχει η κάθε μία επιχείρηση. Στελέχη από επιχειρηματικούς κύκλους κυρίως μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, μιλώντας για το θέμα αυτό δηλώνουν στο IW πώς θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν σε κάποια εκπαιδευτικά σεμινάρια αν ο κλάδος αποφάσιζε να διοργανώσει.

Εκτιμούν ότι χρειάζεται να μάθουν πώς λειτουργούν οι ασφάλειες στις νέες συνθήκες. Τι ασφαλίζεται, τι δεν ασφαλίζεται. Πότε η ιδιωτική ασφάλιση παρέχει ασφάλεια εισοδήματος, πώς ασφαλίζεται η επιδημία, γιατί δεν ασφαλίζεται η πανδημία, τι σημαίνει διακοπή επιχειρησιακών λειτουργιών και υπό ποιες συνθήκες δικαιούνται να λάβουν αποζημιώσεις.

Aξίζει η ΕΑΔΕ που κάνει προσπάθεια ενημέρωσης για το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης να σκεφτεί την πιθανότητα διοργάνωσης σειράς σεμιναρίων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*