Κικίλιας: Πόσες προσλήψεις έχουν γίνει στο ΕΣΥ

Προς ενημέρωση των πολιτών ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε διαδικτυακά αναλυτικά στοιχεία για την  θωράκιση του ΕΣΥ με ανθρώπινους πόρους κατά τον τελευταίο χρόνο.

Σε ότι αφορά στο επικουρικό προσωπικό υπολογίζεται ότι έχουν προσληφθεί περισσότερα από 10.000 άτομα: Αναλυτικά, 1.717 ιατροί, 5.532 νοσηλευτείς και περισσότεροι από 3.000 λοιπό προσωπικό. Εξ αυτών  4.000 θα μονιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Κικίλια, έχουν προκηρυχθεί 2.574 θέσεις μόνιμων ιατρών μέσα σε ένα χρόνο «όταν την περίοδο 2015-2019 είχαν προκηρυχθεί 2.754».

Από τα δεδομένα του υπουργείου προκύπτει ότι εντάχθηκαν στο δυναμικό του ΕΣΥ «όλοι οι ιατροί που έκαναν αίτηση για θέση επικουρικού σε όλες τις ΥΠΕ, στις ειδικότητες Εσωτερικής Παθολογίας, Πνευμονολογίας , ΜΕΘ και ΤΕΠ».

Στο πνεύμα αυτό υποστήριξης του ΕΣΥ προχώρησε και η ανανέωση των συμβάσεων επικουρικών ιατρών για όλες τις ειδικότητες μέχρι τον Οκτώβριο 2021.

Το ΕΣΥ, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, ενισχύθηκε με την πρόσληψη 1.310 μόνιμων ιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εκ των οποίων οι 410 είναι ιατροί Μονάδων Εντατικής θεραπείας.

Παράταση για έξι ακόμα μήνες υπηρεσίας στο ΕΣΥ, λόγω της πανδημίας με ειδική διάταξη, δόθηκε σε περισσότερους από 300 ιατρούς από τους 242 που θα έβγαιναν στη σύνταξη στο τέλος του 2020.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Επίσης, τον προηγούμενο Αύγουστο του προκηρύχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμη 1.209, μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*