Αυξήθηκαν οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Αύξηση των καταθέσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων  και μείωση του ετήσιου ρυθμού χρηματοδότησης καταγράφει η νέα έκθεση της ΤτΕ “Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Φεβρουάριος 2021”.

Ειδικότερα:

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε σε 0,4% από 0,9% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 72 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 293 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Το Φεβρουάριο του 2021, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο 15,9% από 15,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 441 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.866 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 288 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 28 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Σε γενικότερο πλαίσιο, αύξηση κατά 437 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Φεβρουάριο του 2021, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 1.863 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 37,4% από 39,0% τον προηγούμενο μήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*