Generali: “Act smart, think big!”

10+1 βιώσιμες συνήθειες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας προκειμένου να προστατέψετε το περιβάλλον προτείνει η Generali

Είναι γνωστό ότι η μείωση των μετακινήσεων και η αύξηση της ανακύκλωσης ωφελούν το περιβάλλον και μάλλον πρόκειται για συνήθειες που έχετε ήδη υιοθετήσει. Εάν νιώθετε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος υιοθετώντας νέες συνήθειες, διαβάστε παρακάτω 10+1 συμβουλές για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα των δραστηριοτήτων σας.

1. Εργαστείτε από το σπίτι

Αποφεύγοντας την καθημερινή μετακίνηση προς και από την εργασία σας, μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας και να συμβάλετε στη μείωση της εκπομπής καυσαερίων, της ηχορύπανσης και των φθορών του οδικού δικτύου που οφείλονται στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Από τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων έως τη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού για εκτυπώσεις, η εξοικονόμηση πόρων χάρη στην τηλεργασία είναι εξαιρετικά σημαντική. Αν χρειαστεί να πείσετε τον εργοδότη σας για τα οφέλη της τηλεργασίας, χρησιμοποιήστε αυτά τα επιχειρήματα.

2. Πείτε «ναι» στο διαχρονικό στιλ

Αν το καλοσκεφτείτε, όταν μια τάση θεωρείται «τελευταία λέξη της μόδας», ουσιαστικά σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα θεωρείται ξεπερασμένη. Επομένως, αν θέλετε να μειώσετε την απόρριψη ρουχισμού και οι αγορές σας να βασίζονται στις εκάστοτε ανάγκες σας και όχι στις εφήμερες τάσεις της γρήγορης μόδας, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια γκαρνταρόμπα με κλασσικά, διαχρονικά και ποιοτικά κομμάτια που θα μπορείτε να φοράτε για πολλά ακόμη χρόνια.

3. Αγοράζετε υπεύθυνα με επίγνωση

Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε οτιδήποτε, φροντίστε να ελέγξετε τα οικολογικά χαρακτηριστικά και διαπιστευτήρια του προϊόντος, των κατασκευαστών και/ή των πωλητών. Να προτιμάτε εταιρείες που παίρνουν στα σοβαρά τις ευθύνες τους απέναντι στη προστασία του περιβάλλοντος ή, τουλάχιστον, δεν εφαρμόζουν πρακτικές που είναι επιζήμιες για αυτό.

Όταν αγοράζετε ηλεκτρικές συσκευές, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη ότι η ενεργειακή κατηγορία που ανήκει η συσκευή δείχνει και την ενεργειακή της απόδοση. Η χρήση ενεργειακά αποδοτικών συσκευών και λαμπτήρων συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, προστατεύοντας το περιβάλλον και την τσέπη σας.

4. Ετοιμάστε απολαυστικά γεύματα με ένα μόνο σκεύος

Με την προετοιμασία πολλαπλών γευμάτων εύκολα και γρήγορα με ένα μόνο σκεύος, εξοικονομείτε κόπο, χρόνο και ενέργεια και, επιπλέον, ξενοιάζετε από το καθημερινό μαγείρεμα και το πλύσιμο.

5. Αγοράστε μεταχειρισμένα είδη

Αποφεύγοντας την αγορά καινούργιων προϊόντων, όποτε είναι δυνατό, συμβάλλετε στη μείωση των αποβλήτων και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

6. Μην πλένετε μόνοι το αυτοκίνητό σας

Εάν δεν προτιμάτε να πλένετε το αυτοκίνητό σας σε πλυντήρια αυτοκινήτων, σας έχουμε την τέλεια δικαιολογία για να αλλάξετε γνώμη. Οι επαγγελματίες έχουν αναγάγει το πλύσιμο του αυτοκινήτου σε υψηλή τέχνη. Εμπιστευτείτε τους και σας εγγυόμαστε ότι έτσι εξασφαλίζετε τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

7. Χρησιμοποιήστε περισσότερο κρύο νερό

Σίγουρα η αίσθηση του ζεστού νερού είναι πιο ευχάριστη, αλλά η χρήση κρύου νερού, όποτε είναι δυνατό, είναι ένας ακόμη απλός τρόπος να μειώσετε το δικό σας αποτύπωμα άνθρακα. ‘Ολο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν τα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη του κρύου ντους, αν είστε αρκετά γενναίοι. Ωστόσο, το κρύο νερό δεν ενδείκνυται μόνο για εσάς, αλλά και για τα ρούχα σας. Προτιμήστε το πλύσιμο στους 30°C για καλύτερη διατήρηση των ινών των υφασμάτων, των χρωμάτων και, φυσικά, για εξοικονόμηση ενέργειας.

8. Χρησιμοποιήστε μια οικολογική μηχανή αναζήτησης

Η λειτουργία της Ecosia βασίζεται 100% στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας. Αξιοποιώντας τα κέρδη από τις διαδικτυακές αναζητήσεις για τη φύτευση δέντρων, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να φυτεύσει περισσότερα από 88 εκατομμύρια δέντρα. Σας προκαλούμε να βρείτε μια βιώσιμη συνήθεια που θα απαιτεί λιγότερη προσπάθεια απ’ αυτήν.

9. Χρησιμοποιήστε το cruise control του αυτοκινήτου

Μπορεί να νομίζουμε ότι πρόκειται για πολυτέλεια, αλλά το cruise control, το οποίο μας επιτρέπει να διατηρούμε μία προκαθορισμένη ταχύτητα, είναι επίσης και οικολογικό καθώς ρυθμίζει την κατανάλωση καυσίμων και μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα, ειδικά αν κάνετε πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητοδρόμους.

10. Τακτοποιήστε συγχρόνως όλες τις εκκρεμότητές σας

Εκτός αν επείγει, μην μετακινείστε κάθε φορά που προκύπτει μια υποχρέωση. Μειώστε την κατανάλωση καυσίμων, προσθέτοντάς την σε μια λίστα με όλες τις δουλειές που πρέπει να γίνουν. Στη συνέχεια, όταν θα είναι αρκετές τακτοποιήστε τις σε μια μετακίνηση.

Bonus Tip: Μειώστε ακόμα περισσότερο την κατανάλωση χαρτιού ενεργοποιώντας την ηλεκτρονική αποστολή εγγράφων των Ασφαλιστηρίων που έχετε στη Generali! Απλά και εύκολα μπαίνοντας στις ρυθμίσεις του προφίλ σας στο MyGenerali !

generali.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*