Μέρισμα 7,5 ευρώ δίνει η Mapfre για το 2020

της Ελενας Ερμείδου

Μέρισμα 7,5 ευρώ (μεικτό)  ανά μετοχή δίνει για το 2020 η Mapfre μετά από  έγκριση της Γενικής Συνέλευσης πληρώνοντας συνολικά 385 εκατομμύρια ευρώ στους μετόχους. Το 2020 η Ισπανική Mapfre έγραψε λειτουργικό αποτέλεσμα 658 εκατομμυρίων ευρώ και καθαρή κερδοφορία 527 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος της εταιρείας περιέγραψε τις δεσμεύσεις του Ομίλου για το 2021. Ο  Όμιλος αναμένει να σημειώσει έσοδα παρόμοια με αυτά του 2020, με μία αύξηση 3% στην παραγωγή ασφαλίστρων υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει κάποιο απρόσμενο συμβάν. Στις προοπτικές για το 2021 η Mapfre αναμένει καθαρά κέρδη 700 εκατομμύρια ευρώ με απόδοση ίδιων κεφαλαίων 8,5%. Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα αναμένεται να κλείσει στο 95% το τρέχον έτος.

Η Mapfre σύμφωνα με την ομιλία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας δίνει έμφαση στην ψηφιακή ανάπτυξη, στην ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων που είναι συνδεδεμένα με το διαδίκτυο, στην ασφαλή οδήγηση και πλοήγηση των οχημάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*