Η NP συνδιαμορφώνει τον χάρτη των μεταφορών

της Ελενας Ερμείδου

Αν, και η ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων μεταξύ Ιανουαρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021 παρουσίασε κάμψη 5%, ο κλάδος των εμπορευματικών μεταφορών, το cargo σε όλους τους τομείς των μεταφορών ‘κινήθηκε’ κατά την πανδημία και υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

Οι τάσεις της αγοράς στις μεταφορές, το εμπόριο και την ασφάλιση εμπορευμάτων οδηγούνται από  τη ζήτηση που υπάρχει για κέντρα logistics, τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, τις τοποθετήσεις των ιδιωτικών κεφαλαίων, funds, από τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Όπερ ο χάρτης με τις επενδύσεις αλλάζει, οι επενδυτές ήδη έχουν ξεκινήσει να παίρνουν θέσεις σε κομβικά σημεία, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη.

Στην συν-διαμόρφωση του χάρτη σοβαρό ρόλο καλούνται να έχουν οι ασφαλιστικές και δίκτυα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Στο πλαίσιο αυτό ΝP Ασφαλιστική με παράδοση στην ασφάλιση μεταφορών πρωτοστατεί με ένα νέο ευέλικτο πρόγραμμα που απευθύνεται σε επαγγελματίες που κάνουν μεταφορές δικών τους προϊόντων με το πρόγραμμα ” MY CARGO. Πρόκειται για ένα ασφαλιστικό προϊόν, που καλύπτει την μεταφορά των ιδιόκτητων εμπορευμάτων μιας εμπορικής επιχείρησης με τα δικά της οχήματα Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης.

Ουσιαστικά απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα επαγγελματιών που μετακινούν δικά τους εμπορεύματα ή υλικά για τα καταστήματά τους, τα οποία δεν καλύπτονται με τα συμβατικά συμβόλαια αστικής ευθύνης.

  • Ασφαλιζόμενος και Δικαιούχος Ασφαλίσματος είναι ο ιδιοκτήτης των μεταφερόμενων εμπορευμάτων της εμπορικής επιχείρησης.
  • Ασφαλιζόμενο Ταξίδι είναι εντός των Ορίων της Ελληνικής Επικράτειας.
  • Το μεταφορικό μέσο   είναι   το/τα   ιδιόκτητα φορτηγα ιδιωτικής χρήσης του Ασφαλιζόμενου συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς αυτών με Ferry Boat.
  • Ασφαλιζόμενο Εμπόρευμα αφορά οποιοδήποτε εμπόρευμα γενικού εμπορίου εκτός των εξαιρούμενων εμπορευμάτων.
  • Ως ασφαλιζόμενη αξία θα θεωρείται η τιμολογιακή αξία του εκάστοτε μεταφερόμενου φορτίου και για τα μεταχειρισμένα Εμπορεύματα ασφαλιζόμενη αξία θα θεωρείται η τρέχουσα πραγματική (εμπορική) αξία των μεταφερόμενων εμπορευμάτων, κατά τη χρονική στιγμή του ατυχήματος.

ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Απλοί Κίνδυνοι Μεταφοράς όπως: πυρκαγιά ή έκρηξη (καπνός και ζημιές πυρόσβεσης, όχι αυτανάφλεξη), προσάραξη, βύθιση, πρόσκρουση ή ανατροπή του πλοίου (όχι προσάραξη κατά τον χρόνο της άμπωτης), ανατροπή, σύγκρουση ή εκτροχίαση του χερσαίου μεταφορικού μέσου (όχι τράνταγμα του φορτίου κατά την μετακίνηση), σύγκρουση ή επαφή του πλοίου ή άλλου μεταφορικού μέσου με οποιοδήποτε εξωτερικό αντικείμενο εκτός από νερό (όχι όμως μετακίνηση του φορτίου σε κακοκαιρία), συνεισφορά σε Γενική Αβαρία (θυσία όλου ή μέρους του φορτίου για σωτηρία του πλοίου-φορτίου).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*