Έκκληση Κικίλια – Πατούλη σε ιδιώτες γιατρούς

Έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς (πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς) να ενταχθούν προσωρινά στο ΕΣΥ απηύθηναν Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Πατούλης. Η αμοιβή τους θα είναι 2.000 ευρώ το μήνα αφορολόγητα συν περίπου 1.000-1.400 ευρώ από τις εφημερίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Πατούλης, χθες το απόγευμα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έκανε κάλεσμα στα μέλη του, αποστέλλοντας σχετικό γραπτό μήνυμα και προσδοκά οι ιδιώτες γιατροί να δώσουν ηχηρό παρόν. Επεσήμανε ότι το πλαίσιο, που έχει θεσπιστεί, είναι αρκετά ευέλικτο και μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε κάθε γιατρός να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ανάλογα με τις δυνατότητες του.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι σήμερα εντάχθηκε στο σύστημα εφημεριών το Ερρίκος Ντυνάν και πως από αύριο θα συμβεί το ίδιο με το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου και το Μαιευτήριο Λητώ. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιηθούν 50 κλίνες του ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης Φιλοκτήτης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ασθενείς που αναρρώνουν και έχουν ανάγκη αποκατάστασης.

Ο κ. Κικίλιας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση, λέγοντας ότι μόνο χθες είχαμε 185 εισαγωγές στην Αττική, όσες περίπου είναι οι κλίνες ενός μεσαίου επαρχιακού νοσοκομείου. Ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε λειτουργία 1.404 κλίνες εντατικής (έναντι 556 το 2019) και ειδικά στην Αττική λειτουργούν 362 κλίνες εντατικής για πειστικά covid, έναντι 229 πριν από λίγες εβδομάδες. Συνολικά, στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου έχουν αναπτυχθεί 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία ασθενών με covid.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο υπουργός Υγείας είπε πως εντός των επόμενων 10 ημερών θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για τα ευπαθή άτομα με πολύ αυξημένο κίνδυνο (ανεξαρτήτως ηλικίας) και μέχρι τα τέλη του μηνός για τις ηλικιακές ομάδες 65-69 και 70-74 ετών. Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα θα λάβει 90.000 επιπλέον δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer από την νέα συμφωνία της εταιρείας με την Ε.Ε.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*