Πρόεδρος GAMA Global, οι ηγέτες δημιουργούν κουλτούρα

της Ελενας Ερμείδου

Οι ηγέτες δημιουργούν την κουλτούρα και δίνουν τον “ρυθμό”, τόνισε χτες η πρόεδρος του GAMA, συμπληρώνοντας πως κρίσιμη παράμετρος είναι η έμπνευση που δίνει εν τέλει ένας ηγέτης. Η ανθεκτικότητα αποτελεί σημαντικό στοιχείο, είπε, συμπληρώνοντας  ότι ο ηγέτης είναι αυτός που θα την δομήσει, θεμελιώνοντας το στοιχείο της σωστής επικοινωνίας.

Η κουλτούρα που διαπερνά από ψηλα όλη την πυραμίδα στο εργασιακό περιβάλλον. Είναι οι αξίες, οι πεποιθήσεις, οι συμπεριφορές, και οι επικοιωνιακές στρατηγικές της δομής μίας επιχείρισης.

Η κουλτούρα ορίζεται από την διοίκηση και διαμορφώνεται δυναμικά, καθημερινά βάσει των γραμμών με τους πελάτες, τους συνεργάτες, του υπαλλήλους, προμηθευτές, την ηγεσία. Κατά την επικοινωνία θα πρέπει να είναι σαφές το ποιο είναι το δυνατό σημείο της εταιρείας και ποιο το καινοτόμο προϊόν που έχει να δώσει, ας πούμε στην περίπτωση μας, ένα καινοτόο ασφαλιστικό προϊόν. Η κουλτούρα των εργαζομένων επιβεβαιώνει τις πρακτικές της διοίκησης καθημερινά σε επίπεδο αξιών και ηθικής.

Μήπως ήλθε η ώρα μεταξύ άλλων οι ασφαλιστικές  να εμπλουτίσουν την κουλτούρα τους, τα προϊόντα τους, τις επικονωνιακές και εκπαιδευτικές μεθόδους δίνοντας νέα πνοή στην αγορά και στο agency;

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*