Σημαντικά μαθήματα ηγεσίας στο συνέδριο ΠΣΣΑΣ με GAMA Global Hellas

του Βάιου Κρόκου

Χρήσιμα μαθήματα για το μέλλον και τον τρόπο εργασίας τους είχαν τη δυνατότητα να λάβουν, μεταξύ άλλων, τα στελέχη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης – συμμετέχοντες κατά την πρώτη μέρα του 8ου Συνέδριο του ΠΣΣΑΣ στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, σε συνεργασία με την GAMA Global Hellas.

Παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς κορυφαίοι Ομιλητές από την Παγκόσμια Ασφαλιστική Βιομηχανία περιέγραψαν τα τελευταία δεδομένα, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

“Τα δεδομένα άλλαξαν και πλέον θεωρούνται ζητούμενα, οπότε όλα εξαρτώνται από εμάς”, σημείωσε ο κ. Γιάννης Τοζακίδης, πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ τονίζοντας πως το συνέδριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία γνώσης. Τόνισε πως μπορεί ο COVID-19 να εισέβαλε αιφνιδιαστικά στην καθημερινότητα, η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κέρδισε τη μάχη με την υιοθέτηση της τεχνολογίας και την εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση. Μιλώντας για το ζήτημα των νέων πωλήσεων, στόχος θα πρέπει να είναι η γρήγορη προσαρμογή. “Πολλοί διατήρησαν την εμπιστοσύνη των πελατών τους. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση θα φέρει την άνοιξη της ανάπτυξης στην ασφαλιστική αγορά. Οι αποστάσεις λόγω της τεχνολογίας, πλέον, έχουν μικρύνει και δίνουν τη δυνατότητα για περαιτέρω πρόσβαση σε γνώση και ανθρώπους”, τόνισε.

Για την υπέροχη διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια και όλα τα οφέλη που έχει προσφέρει η GAMA στην εκπαίδευση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ και πρώην πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ.

“Η αξία αυτού του θεσμού αποδεικνύεται από τη σταθερότητα του να δημιουργεί αυτά τα συνέδρια, στα οποία αναπαράγεται η γνώση μέσα από την ανταλλαγή πρακτικών που αφορούν στο επάγγελμα του διαμεσολαβητή και ιδιαίτερα του συντονιστή ασφαλιστικών πρακτόρων”, σημείωσε.

“Να γίνουμε πιο δυνατοί, με φρέσκιες ιδέες που θα τις επικοινωνήσουμε στους συνεργάτες και πελάτες μας”, προέτρεψε ο κ. Κατσιγιάννης, πρόεδρος της Gama Hellas. “Εμείς ως συντονιστές – όπως το 2018 που είχα πει ότι παρευρίσκονταν από κοντά το 80% των συντονιστών – γνωρίζουμε τι χρειάζεται και φέρνουμε την παραγωγή και την αξία στην ασφαλιστική αγορά”, σημείωσε, αναδεικνύοντας την ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης.

 

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου: Ο εκπαιδευμένος ασφαλιστής θα φέρει εις πέρας την αποστολή του

Ο ενημερωμένος και εκπαιδευμένος ασφαλιστής θα φέρει εις πέρας την αποστολή του, όπως τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ και επικεφαλής της Eurolife FFH, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Η αποστολή είναι γνωστή και κρίσιμη: Να ασφαλίσει τον “επικίνδυνα ανασφάλιστο” Έλληνα, όπως εξήγησε, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά προβλήματα – που είναι της αρχικά της Πολιτείας και η ασφάλιση έρχεται να στηρίξει παρέχοντας λύσεις: Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα απο αποταμιεύσεις για σύνταξη (μόλις 3 μέρες εργασίας), το διπλό κόστος σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μ.ο για την τσέπη των πολιτών σε ζητήματα Υγείας και επίσης τους υψηλούς φόρους των πολιτών ώστε το κράτος να αποζημιώνει(;) για καταστροφές από τις φυσικές καταστροφές.

Γιάννης Χατζηδεοδοσίου: Επενδύουμε στην Γνώση

Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει μια ξεχωριστή δυναμική και όλοι, πλέον το αναγνωρίζουν αυτό, υπάρχει επίσης έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και είναι απαραίτητη η συνένωση δυνάμεων. Ο κλάδος αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσωπο. Ας φανταστούμε τι μπορούμε να πετύχουμε με περαιτέρω κατάρτιση και εκπαίδευση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν εξειδίκευση για όλους και είναι πολύ χρήσιμο που το Συνέδριο κομίζει τεχνογνωσία από το εξωτερικό. Είναι απαραίτητη η ανάγκη για νέες ψηφιακές τεχνολογίες, όμως ο άνθρωπος είναι και θα παραμείνει στο επίκεντρο, συμπλήρωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναδεικνύοντας και τις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α με νέα εργαλεία και ψηφιακή εκπαίδευση.

Νικόλαος Σοφρωνάς: Τα στελέχη του χώρου είναι πιο εκπαιδευμένα από τον μ.ο στην αγορά εργασίας

Για την ανταπόκριση της αγοράς στις προκλήσεις της πανδημίας έκανε λόγο ο κ. Νικόλαος Σοφρωνάς, Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Σ, καθώς τα μεγέθη διαμορφώθηκαν αισθητά υψηλότερα από το εγχώριο ΑΕΠ και τις διεθνείς αγορές, στοιχείο σημαντικό και ενθαρρυντικό.

“Δεν είναι μόνο οι αριθμοί, όμως, αλλά η ικανότητα μας να υπηρετούμε τους πελάτες με λύσεις για τις ανάγκες τους”, τόνισε. Σημείωσε επίσης, πως τα στελέχη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είναι περισσότερο εκπαιδευμένα σε σχέση με άλλους εργαζόμενους/κλάδους, κάτι που αποτυπώθηκε και από την άμεση αντίδραση και ταχύτητα μετάβασης σε ψηφιακό περιβάλλον, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

6 μαθήματα ηγεσίας από την Bonnie Godsman, Chief Executive Officer, GAMA Global

Η ασφαλιστική βιομηχανία μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις. Το επάγγελμα δημιουργήθηκε για καιρούς σαν και αυτούς, σημείωσε η CEO k. Goldman, σημειώνοντας πως στην αγορά βγαίνουν νέα προϊόντα. Διερωτήθηκε όμως αν “μιλάμε απλά για κρίση λόγω πανδημία και οικονομίας ή και για κρίση ηγεσίας”. Κατά την ομιλία της παρουσίασε 6 βασικά σημεία που οι ηγέτες πρέπει να ακολουθήσουν στο πλαίσιο των προσπαθειών για την “επόμενη μέρα”. Συγκεκριμένα:

Απτός Ηγέτης

Όραμα: Πρέπει να είναι σαφές πιο είναι το όραμα και ο στρατηγικός στόχος, ιδιαίτερα τώρα στην μετά COVID εποχή.

Δεδομένα/Data: Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο σημαντικά τα δεδομένα. Είναι κρίσιμο κανείς να καταγράφει τι έκανε και τι κάνει τώρα (αριθμός ραντεβού, αποτελέσματα, διατηρησιμότητα συμβολαίων) καθώς θα του δώσει προβάδισμα στον ανταγωνισμό

Δόμη της Ομάδας: Είναι κρίσιμο επίσης την ώρα της αγωνίας και αμφιβολίας – όπως συνέβη με την πανδημία – να μπορεί ένας ηγέτης να αφουγκραστεί τις επαγγελματικές και προσωπικές ανάγκες της ομάδας και των στελεχών. Να αναρωτηθεί τελικά: Πόσο δεμένοι είναι; χρειαζόμαστε γραφεία; οι πελάτες – συνεργάτες προτίμησαν το νέο ψηφιακό περιβάλλον;

Έμπνευση

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την κα Godsman, κρίσιμη παράμετρος είναι η έμπνευση που δίνει εν τέλει ένας ηγέτης

Ανθεκτικότητα: Αποτελεί σημαντικό στοιχείο ο ηγέτης να είναι ο εαυτός τους, να επικοινωνεί και να νοιάζεται ειλικρινά

Επικοινωνία: Θεμελιώδες στοιχείο που τώρα – με την απόσταση – απαιτείται όλο και περισσότερο

Κουλτούρα: Οι ηγέτες δημιουργούν την κουλτούρα και δίνουν τον “ρυθμό”. Τώρα είναι ευκαιρία για νέες νοοτροπίες και ομαδικές συνεργασίες

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*