Eurolife FFH: Μένοντας προστατευμένοι στην εποχή της πανδημίας

Γιατί να εντάξεις ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας στη ζωή σου σήμερα

Τους τελευταίους μήνες διανύουμε μια πρωτοφανή συνθήκη με την πανδημία του κορονοϊού Covid-19, η οποία έχει φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνο στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και στον τομέα της υγείας. Καθώς διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, φαίνονται ακόμα περισσότερο οι πιέσεις που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην προσπάθεια καταπολέμησης του ιού.

Πέρα από την αύξηση των κρουσμάτων και των συνανθρώπων μας που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία τους όσον αφορά και άλλα θέματα υγείας. Κάποια μέτρα που έχουμε δει είναι η μετατροπή μονάδων (π.χ. εμφραγμάτων) σε μονάδες ΜΕΘ Covid, η αναστολή χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων, αλλά και οι ακόμα πιο αυξημένες καθυστερήσεις για διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες.

Εάν, για παράδειγμα, συγκρίνουμε τον εκτιμώμενο χρόνο αναμονής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων” για την πραγματοποίηση μιας προγραμματισμένης επέμβασης, την περίοδο Ιούνιος – Οκτώβριος 2019 και την ίδια περίοδο το 2020, θα δούμε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση του χρόνου αναμονής.

Σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας, είναι λογικό να αυξάνεται η ανησυχία μας για θέματα υγείας, καθώς νιώθουμε εκτεθειμένοι απέναντι σε κάτι  ξαφνικό όπως ένα  έκτακτο χειρουργείο, μια επείγουσα νοσηλεία ή ανάγκη για διαγνωστικές  εξετάσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να θωρακίσεις την υγεία τη δική σου και της οικογένειάς σου, είναι να συμπληρώσεις την ασφαλιστική σου κάλυψη με ένα ιδιωτικό πρόγραμμα, καθώς ο ιδιωτικός τομέας της υγείας μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Τα οφέλη ενός ιδιωτικού προγράμματος ασφάλειας υγείας 

Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το 2015 περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια Έλληνες είχαν πρόσβαση σε ιδιωτικές δομές υγείας, είτε μέσω ατομικών είτε ομαδικών προγραμμάτων. Η τάση αυτή φαίνεται να είναι ανοδική, καθώς όπως στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, έτσι και στην Ελλάδα η ιδιωτική ασφάλιση  έρχεται να καλύψει τα κενά της κοινωνικής ασφάλισης, και να λειτουργήσει παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτήν.

Ένα από τα βασικά οφέλη ενός ιδιωτικού προγράμματος υγείας είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτικές παροχές υγείας. Μέσω ειδικών συμφωνιών και με άμεσες ή έμμεσες σχέσεις, οι ασφαλιστικές εταιρείες συνεργάζονται με πληθώρα νοσοκομείων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τα λεγόμενα συμβεβλημένα νοσοκομεία. Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση που ένας ασφαλισμένος χρειαστεί τις υπηρεσίες ενός συμβεβλημένου νοσοκομείου, το κόστος που θα προκύψει θα καταβληθεί απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία στο νοσοκομείο, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η Eurolife FFH διαθέτει δίκτυο με περισσότερα από 45 συμβεβλημένα νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας κάλυψη των εξόδων νοσηλείας.

Διαβάστε περισσότερα στο eurolife blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*